В обхвата й вече не е само ДонбасРусия е разширила

...
В обхвата й вече не е само ДонбасРусия е разширила
Коментари Харесай

Лавров: Географията на операцията се промени

В обсега й към този момент не е единствено Донбас
Русия е разширила обсега на своята специфична военна интервенция в Украйна, като с изключение на Донбас в него към този момент влизат и областите Херсон и Запорожие, както и други територии. Това съобщи през вчерашния ден в изявление за съветски медии външният министър Сергей Лавров.

Той означи, че по време на договарянията за мир с Украйна, извършени през март, готовността на Москва да одобри предложенията на Киев се е основавала на „ географията от март 2022 година “. „ Сега географията е друга “, отсече Лавров.
„ Ако Западът в безсилната си завист или с желанието си да утежни обстановката продължава да доставя Украйна с далекобойни оръжия, да вземем за пример (артилерийски системи) HIMARS, това значи, че географските задания също ще разширят обсега си по отношение на сегашната линия “, предизвести съветският посланик №1.

„ Защото не можем да допуснем в тази част на Украйна, която ще бъде следена от Зеленски или който и да го размени, да се намира оръжие, което ще съставлява директна опасност за нашата територия и територията на републиките, които оповестиха своята самостоятелност (Луганска и Донецка национални републики) и тези, които желаят да дефинират бъдещето си независимо “, изясни Лавров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР