В Обединеното кралство са осъдили гражданин на България, източил 2,2

...
В Обединеното кралство са осъдили гражданин на България, източил 2,2
Коментари Харесай

Българин източил 2,2 милиона лири от британските данъкоплатци

В Обединеното кралство са осъдили жител на България, източил 2,2 милиона лири посредством скица за машинация с компенсации, оповестяват вестник The Telegraph и телевизионният канал GBN .

39-годишният Таньо Данчев ръководел комплицирана интервенция, включваща транспорт на български жители със аероплан до Англия, ескортиране до бюрата по труда, с цел да подадат подправени молби за компенсации, и по-късно бързото връщане в родината им.

Схемата е била прилагана в продължение на четири години от 2020 до 2024 година. Данчев употребявал самоличността на свои сънародници, с цел да претендира лъжливо за Universal Credit – кредитна система на Острова.

Разследващите от Министерството на труда и пенсиите в Лондон разкрили, че Данчев е направлявал банковите карти на забърканите български сътрудници, като е теглил милиони в брой от сметките им.

Измамникът, който е основал няколко бизнеса в България, даже е желал облаги за себе си, допълват медиите.

Операците на Данчев били планувани подробно. Той посрещал персонално българските си сътрудници от летището при идването им във Англия. След това ги карал до разнообразни бюра по труда, с цел да подадат персонално молби за компенсации.

След оформянето на документите Данчев неотложно прибирал лицата на летището за противоположното им пътешестване до България. Разследващите измами от Министерството на труда и пенсиите в Обединеното кралство обаче открили, че тези българи нямат право на така наречен повсеместен заем, защото не са имали статут на пребиваващи в страната.

Освен това фирмите, за които твърдели, че са наети, се оказали фиктивни и неработещи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР