В Ню Йорк беше обявено извънредно положение, тъй като силните

...
В Ню Йорк беше обявено извънредно положение, тъй като силните
Коментари Харесай

В Ню Йорк е обявено извънредно положение заради наводнения

В Ню Йорк беше оповестено изключително състояние, защото мощните стихии доведоха до неочаквани наводнения.


Много от системите на градското метро, улици и автомагистрали са наводнени, до момента в който най-малко един терминал на летище Ла Гуардия е затворен, заяви Би Би Си.

" До 12,7 см. дъжд падна в някои региони през нощта и се чакат още до 17,8 см. ", сподели губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл.

„ Това е рискова, животозастрашаваща стихия “, добави тя.

„ Обявявам изключително състояние в Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на Хъдсън заради рисковите превалявания, които следим в целия район “, написа Хочъл в X.

Тя прикани хората да подхващат стъпки, с цел да останат в сигурност и " в никакъв случай да не се пробват да пътуват по наводнени пътища ".

Не се оповестява за смъртни случаи или сериозни пострадвания.

Извънредно състояние беше оповестено и в град Хобокен в Ню Джърси, тъкмо оттатък река Хъдсън от Ню Йорк.

В Ню Йорк кметът Ерик Адамс предизвести хората, че е време за „ нараснала зоркост и изключителна нерешителност “, защото е въведено изключителното състояние.

„ Някои от нашите подлези са наводнени и е извънредно мъчно да се придвижваме из града “, сподели той на брифинг за пресата.

Властите до момента са направили минимум шест избавения на поданици, хванати в капан в наводнени изби, съгласно чиновници.

Снимки и видеозаписи демонстрират хора, газещи през вода, достигаща до коленете им, до момента в който улиците и подлезите бяха изпълнени от пороен дъжд. Няколко видеоклипа, оповестени в обществените медии, се появиха, показващи изтичане на вода от тавана и стените на метростанциите и върху наводнените платформи.

Голяма част от наводненията до момента са съсредоточени в квартал Бруклин.

На брифинг основният чиновник по климата на Ню Йорк Рохит Агарвала сподели, че канализационната система на града не е проектирана да поема такова огромно количество дъжд.

„ Не е изненада, че елементи от Бруклин поеха тежестта “, сподели той.

Жител на града, Кели Хейс, сподели пред Би Би Си, че е пресметнала, че вредите от наводнението на нейния бар и кухня в квартал Гованус ще костват сред 25 000 и 30 000 $.

Метрополитенския транспортен орган (MTA) посъветва хората да останат у дома, в случай че не им се постанова да пътуват.

Терминал А на летище Ла Гуардия сега е затворен заради наводняване, оповестиха управляващите.

Пътниците бяха посъветвани да се съветват със своята самолетна компания преди пътешестване.

Полицейското ръководство на Ню Йорк също разгласи голям брой затворени пътища и сподели, че Националната армия е била ситуирана на терен.

На други места трафикът спря, защото водата се издигна над гумите на колите по главен път по продължение на източната част на Манхатън.

Засега няма данни за смъртни случаи или сериозни пострадвания, свързани с бурята, споделиха градските управляващи.

Предупрежденията за наводнения и препоръките от метеорологичната работа сега са в действие за към 18 милиона души в столичния регион на Ню Йорк и в други огромни градове по Източното крайбрежие.

Валежите в Ню Йорк през този месец са рекордни и доближават същото равнище от далечната 1882 година, съгласно данни на Националната метеорологична работа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР