В ново проучване учените идентифицират най-честите характеристики на 85 пациенти

...
В ново проучване учените идентифицират най-честите характеристики на 85 пациенти
Коментари Харесай

Ново проучване разкрива характеристики на пациентите, умиращи от коронавирус

В ново изследване учените разпознават най-честите характерности на 85 пациенти с ковид COVID-19, умряли в Ухан в ранните стадии на пандемия, написа zdrave.to.

Докладът регистрира общите модели на смъртност за пациенти с ковид, които би трябвало да бъдат изследвани. Статията е оповестена в American Journal of Thoracic Medicine.

Учени от Китай и Съединени американски щати рапортуват разбор на електронни медицински записи на пациенти с ковид, умряли макар лекуването в лечебни заведения в Ухан: болница Ханан и болница Ухан от 9 януари до 15 февруари 2020 година

Мъже над 50 години - с висок риск.

" Най-голям брой смъртни случаи в кохортата са били мъже над 50 години с неинфекциозни хронични болести ", споделят създателите.

„ Надяваме се, че това изследване разкрива тежестта на COVID-19 и акцентира рисковите групи от мъже над 50 години с хронични съпътстващи болести, в това число хипертония, коронарна болест на сърцето и диабет. “

Изследователите изследвали здравната документи на 85 умряли пациенти и записвали информация за анамнеза, експозиция на ковид, спомагателни хронични болести (съпътстващи заболявания), признаци, лабораторни данни, резултати от КТ и клинично ръководство. Извършен е статистически разбор.

Данни

Хипертонията, диабетът и коронарната болест на сърцето са най-честите съпътстващи болести. Малко повече от 80% от пациентите са имали доста ниско равнище на еозинофили в кръвта при постъпване.

Усложненията включват дихателна непълнота, потрес, синдром на изострен респираторен дистрес и сърдечна аритмия.

Повечето пациенти са приемали антибиотици, антивирусни медикаменти и глюкокортикоиди. При някои имуноглобулин или интерферон алфа-2b се ползвали интравенозно.

Въз основа на резултатите учените стигат до заключението, че еозинофилопенията- Ненормално ниско равнище на еозинофили в кръвта - може да демонстрира неприятна прогноза.

Комбинацията от антимикробни средства (антивирусни медикаменти, антибиотици) не помагали доста на пациентите. Повечето умирали от многоорганна непълнота./

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР