В ново проучване на ResumeBuilder, направено сред 1344 мениджъри, 74%

...
В ново проучване на ResumeBuilder, направено сред 1344 мениджъри, 74%
Коментари Харесай

За 74% от мениджърите Z е поколението, с което се работи най-трудно

В ново изследване на ResumeBuilder, направено измежду 1344 мениджъри, 74% от интервюираните споделят, че с представителите на Z  се работи по-трудно спрямо останалите генерации.    Попитани за опита им в работата със Z (родените в интервала 1996 – 2009 г.), тези към 1000 респонденти, споделят следното:    Половината от тях намират поколението Z за капризно и са безапелационни, че сложното сработване с него се следи „ през множеството или от самото начало “, сочи изследването.   По-голяма част от тези бизнес водачи избират да работят с Y (поколението на милениалите, родени в интервала 1980-1995 г.).    65% споделят, че по-често се постанова да уволняват представители на Z, в сравнение с хора от другите генерации.   Около 12% споделят, че се е наложило да уволнят млад чиновник още през първата му работна седмица.   Това, че се наскърбяват прекомерно елементарно, е съществена причина Z да бъдат уволнявани.    Мениджърите също по този начин считат, че Z не са толкоз работливи, стимулирани или издръжливи като другите генерации.

Въпреки че разликите сред поколенията на работното място от дълго време са на противоречив кръстопът, основният кариерен консултант на ResumeBuilder Стейси Халър споделя, че пандемията в допълнение е изострила провокациите в области като връзка и жанр на работа. „ В резултат на Covid-19 и отдалеченото обучение е допустимо представителите на поколението Z да не са построили основата от нужни качества, които да им обезпечат преимущество пред по-старите генерации на стартови позиции.    Известно е, че при отдалечената работа и обучение информационните умения не се развиват толкоз сполучливо и хората са склонни да работят по-независимо. HR мениджърите би трябвало да са наясно с това, когато интервюират претенденти за работа от поколението Z. Те евентуално ще имат потребност от по-сериозно образование, когато става дума за професионални умения “, добавя Стейси Халър. 

Мениджърите показват разнообразни аргументи за незаинтересоваността си да работят с поколението Z, вариращи от липса им на старания и продуктивност до лесната им обидчивост. В свое изказване, Адам Гарфийлд, маркетинг шеф в Hairbro, показва мнение, че чиновниците Z могат да бъдат „ мощно новаторски и адаптивни “ и „ да не се опасяват да провокират статуквото, внасяйки нови хрумвания на масата “, само че в това време да имат проблеми с ефикасната връзка.    „ Въпреки огромният им опит в потреблението на принадлежности за цифрова връзка, при тях липсват някои от междуличностните умения, нужни за взаимоотношение лице в лице “. Поколението Z би могло да се възползва от развиването на информационните си умения, с цел да построи по-силни взаимоотношения с сътрудници и клиенти “, споделя Гарфийлд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР