В ново изследване учените са открили тясна връзка между консумацията

...
В ново изследване учените са открили тясна връзка между консумацията
Коментари Харесай

Алкохолът ускорява стареенето и причинява болестта на Алцхаймер

В ново проучване учените са разкрили тясна връзка сред потреблението на алкохол и скъсяването на теломерите.

Учени са пресметнали дължината на теломерите на повече от 245 000 участници от Британската биобанка. Оказало се, че алкохолът форсира стареенето и предизвиква съществени болести, свързани с възрастта, като заболяването на Алцхаймер.

Предишни проучвания демонстрират, че алкохолът е изключително нездравословен за хората под 40 години и може да забави скоростта на напредък на развиващия се мозък при юноши и младежи.

Въпреки това, всички тези изследвания не демонстрират дали алкохолът фактически е виновен за тези резултати или дали са отговорни съответни фактори като социално-икономически статус. Нов генетичен разбор взема решение казуса.

Изследователи от Oxford Population Health показаха резултатите от нов генетичен разбор. Те допускат, че алкохолът непосредствено форсира стареенето, като поврежда ДНК в теломерите, се споделя в прессъобщение на институцията.

„ Тези резултати поддържат концепцията, че алкохолът, изключително в несъразмерни количества, въздейства непосредствено върху дължината на теломерите. Скъсените теломери се считат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР