В новия епизод от поредицата „БНТ Представя на 27 ноември

...
В новия епизод от поредицата „БНТ Представя на 27 ноември
Коментари Харесай

„БНТ Представя“ филмът „Вежди Рашидов на 70 години“

В новия епизод от поредицата „ Българска национална телевизия Представя " на 27 ноември /събота/, - феновете ще видят филмът „ Вежди Рашидов на 70 години ". Продукцията показва среща Вежди Рашидов в светлината на дома и ателието му, където продължава да твори и да крои проекти за изложения.

От детството до най-високите летви на държавността - скулпторът не пести откровения във кино лентата на Българска национална телевизия, основан във връзка 70-тата му годишнина. В документалната екранизация феновете ще получат отговори на някои въпроси като: Какво е желал да стане и какво е постигнал? Какво назовава „ орис "? Кои са имената на личностите, които остават във времето и по какъв начин скулпторът ги увековечава?

Вежди Рашидов не крие болката от загубата на майка си и за първи път споделя спомените си от този миг. Въпреки тежките загуби, които претърпява доста млад, до него се появяват скъпи хора, които му подават ръка и го направляват. Разказват се обстоятелствата за образуването му като създател още от художествената гимназия, където го назовават Ван Гог, до най-големите му международни триумфи - това е скулпторът, който съумява да откри „ душата на камъка "...

Телевизионната аудитория ще види и фрагменти от последното му огромно самопризнание - награждаването му със Златен орден на Кралския артистичен кръг в Барселона, където културният хайлайф приветства българския създател.

„ Животът е една прелестна заблуда, " споделя Вежди Рашидов, поглеждайки обратно към най-важните моменти от своя живот.

Гледайте поредицата „ Българска национална телевизия показва " в събота, 21:00 ч., по Българска национална телевизия 1

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР