В новия доклад за върховенството на закона за България една

...
В новия доклад за върховенството на закона за България една
Коментари Харесай

Зарков иска да се участва активно в дебата за Европейския акт за свободата на медиите

В новия отчет за върховенството на закона за България една от рекомендациите на Европейска комисия ще е за медиите.

Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков на конгрес, проведен от Съюза на публицистите в България (СБЖ). Темата бе бъдещият правилник " Европейският законодателен акт за свободата на медиите ", който се чака да стане факт до края на 2023 година

Не е задоволително да осъществим рекомендацията за медиите посредством европейския акт и да " чакаме да ни кажат какво да вършим ", посочи Зарков. По думите му би трябвало да имаме роля, да участваме в дебата в този момент, с цел да се възползваме от резултатите на следващия ден. След окончателното утвърждение на невиждания европейски акт за свободата на медиите, той ще стане част от европейското, надлежно българското право, добави министърът.

Темата за свободата на медиите е и част от дебата в Съвета за върховенството на правото, чиито съпредседатели са Крум Зарков и представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев. Те се ангажират да подхващат дейности против така наречен каузи плесници против публицисти, медии и неправителствени организации, по които към този момент се работи в Съвета.

Министърът на правораздаването показа, че Европейският акт за свободата на медиите обгръща и метода на финансиране, медийната конкуренция и цялостен един бранш с всичките му аспекти. Никое държавно управление не може да се оправи съответно с тези задания без помощта на хората, ежедневно заети с тази работа, уверен е Зарков.

" Свободата нито в медиите, нито където и да е, не се декретира. Каквото и да се напише в европейския законодателен акт или другаде, тя е въпрос първо на светоусещане и на храброст за нейната отбрана ", добави министър Зарков.
 Държавният департамент уточни старите недостатъци на България
Държавният департамент уточни старите недостатъци на България

Те са корупцията, малцинствата и противозаконните арести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР