В новите измерения на международната обстановка сигурността и отбраната се

...
В новите измерения на международната обстановка сигурността и отбраната се
Коментари Харесай

Радев към Херо Мустафа: България ще разчита на САЩ за модернизацията на армията си и енергетиката

" В новите измерения на интернационалната конюнктура сигурността и защитата се постановиха естествено като основно измерение на нашето дейно партньорство. Не единствено в двустранен проект, само че и в границите на НАТО. Ние ще продължим и напред да разчитаме на Съединени американски щати за модернизацията на нашите въоръжени сили, за подсилване отбранителните качества на българската войска. Сътрудничеството в областта на енергетиката се наложи като различен предпочитан дирек в нашето съдействие и то способства за подсилване на енергийната сигурност в целия район ".

България е извънредно значим стратегически сътрудник на Съединени американски щати и скъп член на НАТО и Европейски Съюз, акцентира в словото си дипломат Херо Мустафа:

" За мен е огромна чест да бъда удостоена с медал " Мадарски конник ". Приемам го като удостоверение за сполучливото ни съдействие през последните 3,5 години и знак на дълбокия и дълготраен съюз сред нашите две страни. Гордея се, че Съединени американски щати и България са другари, сътрудници и съдружници. Искрено благодаря на всички българи за приятелското отношение и за опцията аз и фамилията ни да се усещаме вкъщи си. Вдругиден ще си заминем с възприятието за незабравимо прекарване и с България в сърцата си ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР