В нови фургони, а не в старите, на които се

...
В нови фургони, а не в старите, на които се
Коментари Харесай

Главчев: След пожара хората са настанени в нови фургони, показват се снимки на стари

В нови фургони, а не в старите, на които се разпространиха фотоси в интернет, са настанени хората, които са изгубили домовете си в пожарите. Това увери служебният министър председател Димитър Главчев, който в този час дава отговор на въпроси от жители и публицисти във фейсбук.

Още на първия ден бяхме там. Целта беше първо да се оправим с пожара и по-късно да се стартират обезщетенията. Съгласете се, че това е развой, при който най-важното е да бъде преустановен пожарът. Всички ще получат обезщетенията, които са по закон. Тези, които са подали заявки, че имат потребност от краткотрайно настаняване, им се дават фургони. Само на едно място има потребност от такива - в с. Воден и Крайново, уточни министър председателят.

Фургоните пристигнаха незабавно, откакто бе упоменато, че има потребност от такива и то по чудноват метод. Подава се заявление до кмета, той към регионалния шеф и то върви нагоре. Ние научихме от медиите, че има потребност от такива фургони в случай, че предния ден бяхме там. Кметът на обитаемото място изобщо не загатна неща сходно. Каза го на идващия ден при среща с президента Радев, описа той.

Така или другояче незабавно чухме, че има потребност от такива фургони и реагирахме. Има спекулации и се демонстрират фургони, които към момента не са дадени за прилагане и не извършват всички стандарти. От 15 фургона има 2-3 такива, останалите са чисто нови. Хората са настанени в чисто нови фургони, увери министър председателят във връзка на фургоните, които бяха дадени на хората, които са изгубили жилищата си в пожарите, увери министър председателят. 

Обстановката е спокойна. Най-големият пожар към с. Воден е локализиран. Поздравления за пожарникарите, военнослужещите, доброволците. Благодарим и за помощта, която ни оказаха от Турция и Испания, сподели Главчев.

Много добра концепция пристигна от представителя на президента - Димитър Стоянов, е, че би трябвало да се доставят водни джобове за наличните вертолети Кугър. Това е най-бързото нещо, което може да се направи. За четири такива джоба са нужни 500 хиляди лева, уточни министър председателят.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР