В новата си книга Зараза: Гъбичките и предстоящата пандемия авторката

...
В новата си книга Зараза: Гъбичките и предстоящата пандемия авторката
Коментари Харесай

Гъбичките могат да предизвикат следващата пандемия сред хората

В новата си книга " Зараза: Гъбичките и идната пандемия " авторката Емили Моносон показва отварящ очите и на моменти злокобен роман за гъбични болести, които заплашват боровете, бананите, жабите, прилепите и все по-често хората, написа " Science Alert ".

" Всъщност множеството гъби дават живот, като оказват помощ за разграждането на мъртвите организми, гъбите рециклират главните хранителни субстанции. Но до момента в който хората пътуват или търгуват с растения и животни по цялото земно кълбо, задграничните гъби се придвижват тук-там, на които не принадлежат, и влизат в контакт с организми, които не са привикнали да живеят с тях - от време на време със смъртоносни последствия ", изяснява Моносон.

За благополучие, телесната температура на хората и другите бозайници е прекомерно висока за множеството гъби. „ Нашите тела са като Долината на гибелта “, написа Моносон. Температурата от 37°C е прекомерно висока за организми, които живеят в диапозона 12-30°C.

Нещо повече, нашата имунна система е много умела и отблъсква евентуални гъбични врагове. Така че до момента в който хората с отслабен имунитет са изложени на по-висок риск от гъбични инфекции, сериозните случаи са релативно рядки спрямо други инфекциозни болести.

 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР