В новата си книга Нека мечтаем: Пътят към по-добро бъдеще

...
Коментари Харесай

Папата: Допирът ми със смъртта ми помага да разбера жертвите на COVID-19 |

В новата си книга " Нека мечтаем: Пътят към по-добро бъдеще " папа Франциск споделя, че изцяло схваща хората, заболели от ковид, които са в интензивни отделения и на апаратно дишане, поради личния си опит, откакто част от белия му дроб е бил отхвърлен, когато е бил на 21 години, съобщи Ройтерс. 

Италианските вестници разгласиха фрагменти от новата му книга, която следва за излезе идващия месец.

В диалог с един от неговите биографи папата приказва за някои от най-личните си мемоари във времето, когато е бил между живота и гибелта. " От опит познавам възприятието на тези, които са заболели от ковид, борещи се да дишат ", споделя той.

Франциск е бил 21-годишен студент в семинария през втората година от образованието си за духовник в Буенос Айрес, когато при боледуване се влошил и бил приет в болница. " Извадиха към литър и половина вода от единия бял дроб и бях сред живота и гибелта ", добавя папата.

Няколко месеца по-късно лекарите отстраняват горния лоб на десния му бял дроб. Днес 83-годишният папа може да бъде чут да диша тежко след нанагорнище на стълби.

" Месеци не знаех кой съм, дали ще пребивавам или ще умра, даже лекарите не знаеха. Спомням си по какъв начин един ден прегърнах майка си и я попитах дали ще умра ", споделя папа Франциск.

Той изяснява, че монахиня, която е работила като здравна сестра, му е помогнала, като скрито удвоявала дозите пеницилин и стрептомицин, предписани от лекарите.

" Благодарение на постоянния си контакт с заболели хора тя знаеше от какво се нуждаят пациентите по-добре от лекаря и имаше смелостта да приложи този опит в деяние ", спомня си папата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР