В Нова Зеландия отвори врати първата банка за сперма с

...
В Нова Зеландия отвори врати първата банка за сперма с
Коментари Харесай

Отвориха първата спермална банка с ХИВ позитивни донори

В Нова Зеландия отвори порти първата банка за сперма с ХИВ положителни донори, написа Би Би Си. Целта е да се пребори стигмата към болестта.

Проектът е на локални организации, които се надяват по този метод обществото да научи повече по отношение на предаването и заразяването с ХИВ.
Учени откриха нов вариант на ХИВ Специалистите следят варианта от 1983 година само че едвам в този момент съумяват да го потвърдят
До момента в банката са се записали трима ХИВ положителни донори. Всеки от мъжете има незначителни количества от вируса в кръвта си. Това значи, че равнищата са толкоз ниски, че ХИВ не може да бъде предаден на различен човек посредством полов контакт, нито пък при зачеване.

От спермалната банка разясниха, че в документите им на всички места е упоменато, че донорите са ХИВ положителни. Казват се и равнищата на вируса в кръвта им като доказателство, че заболяването не може да бъде унаследена.
Американска компания приготвя клинични изпитвания на своя ваксина против вируса ХИВ Те са планувани в Съединени американски щати, Мексико, Перу, Аржентина, Италия, Испания и Полша
Един от мъжете, които се е записал като донор е новозеландецът Деймиън Рул-Нийл, който беседва с локално радио. По думите му когато разкрил на работодателя си, че е ХИВ положителен, той бил унизен от сътрудниците си. Поради тази причина напуснал работа.

„ Науката споделя, че медикаментите вършат ХИВ позитивните незаразни. Много от моите дами другари, които са ХИВ положителни, раждат деца. Науката и медицината ни върнаха това назад “, споделя Рул-Нийл.
Пробив в лекуването на ХИВ Фондация създава лечебна ваксина, която демонстрира положителни резултати при тестванията върху животни
Мъжът е с тази диагноза от 1999 година, той женен с две деца и трима внука.

В последните години има грамаден прогрес в лекуването на вируса на ХИВ, като актуалните лекарствени лечения сполучливо понижават равнищата на вируса в кръвта до незабележими стойности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР