В Норвегия официално бе открит вторият най-дълъг мост в страната.

...
В Норвегия официално бе открит вторият най-дълъг мост в страната.
Коментари Харесай

Откриха втория най-дълъг мост в Норвегия

В Норвегия публично бе открит вторият най-дълъг мост в страната. Той ще улесни пътуването по европейски път Е6, а друга любопитна детайлност е, че е построен от китайска компания.

Официално разкриване на моста Холугаланд покрай северния пристанищен град Нарвик. Мостът е с дължина 1 533 метра, а дистанцията сред двете подпори доближава 1145 метра. Мостът е вторият по величина в Норвегия.

Мостът ще способства доста за съкращаване на дистанциите по главния авто европейски път Е6, който минава през Норвегия и Швеция и стига до границата с Русия. Въпреки ниските температури, локалните хора пристигнаха особено за церемонията по откриването на моста.
Флода Николаесен, локален гражданин: Чакахме този мост от доста години и не щеш ли пристигна този ден. Много сме щастливи и късметлии, че имаме това оборудване.  © Българска телеграфна агенция
На церемонията участва персонално министър-председателят на Норвегия Ерна Солберг.
Ерна Солберг, министър-председател на Норвегия: Чудесно е, че има китайско присъединяване в този план. Този прелестен мост е от огромно значение за локалната общественост.
Съоръжението е построено от китайска компания, която през 2013 година печели офертата за градежа на мост със стоманена структура в конкуренция с едни от водещите строителни компании в света.

Уанг Мин, дипломат на Китай в Норвегия: Бих определил този мост като огромно събитие за връзките сред Китай и Норвегия и за двустранните стопански и търговски връзки.
Проектът е на стойност 96 милиона щатски $. Договорът за стоманата включва производството на всички детайли от моста, които са направени в четири разнообразни заводи в Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР