В Норвегия е бил открит нов вариант на коронавируса, който

...
В Норвегия е бил открит нов вариант на коронавируса, който
Коментари Харесай

Откриха нов вариант на вируса, който може да е по-заразен

В Норвегия е бил открит нов вид на ковид, който може да е по-заразен от познатите досега, съобщи NRK, базирайки се на Норвежкия институт по публично здраве.

Новият вид, B1525, има прилики с английския и южноафриканския. Само за едно денонощие в страната са били регистрирани 10 случая на заразяване с новия вид на COVID-19. Във Англия и Дания са открити 30 случая от него, а също по този начин има регистрирани инфекции и в Съединените щати.

Норвежката организация показва, че новият вид на вируса може да е по-заразен, само че тази доктрина към момента не е доказана, тъй като няма задоволително информация. Има промени в частта от вируса, която може да повлияе на инфекциозността, показаха от здравния институт. Учените показват, че разновидностите на вируса са нещо естествено.

Норвегия е една от четирите страни в Европа – дружно с Англия, Дания и Исландия – които непрекъснато вършат разбори на новите разновидности на вируса. Това е и повода в Норвегия непрекъснато да се откриват нови разновидности, показаха от института. Наскоро английски учени разгласиха оценка, че английската разновидност е вероятно с 30% до 70% по-смъртоносна от първичния вариант на ковид. В международен мащаб инфектираните с ковид от началото на пандемията са над 110 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР