В нито един момент не сме инструментализирали и политизирали въпроса

...
В нито един момент не сме инструментализирали и политизирали въпроса
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Не сме използвали преговорите за вътрешна употреба

В нито един миг не сме инструментализирали и политизирали въпроса за договарянията и не сме ги употребявали за вътрешна приложимост, за разлика от другата страна, която използваше този въпрос вътрешнополитически, сподели Ковачевски потвърждавайки, че Република Северна Македония и в този момент е отворена да беседва с посредничеството на председателството на Европейски Съюз.

По думите на Ковачевски новината, че Слави Трифонов изтегля от българското държавно управление министрите на " ИТН " е стигнала до него в коридора по пътя към конференцията на тримата водачи на страните от самодейността " Отворени Балкани ", която през днешния ден се организира в Охрид.

На въпрос по какъв начин ще разяснява излизането на " ИТН " от българското държавно управление с мотив Северна Македония, той отговори, че Република Северна Македония постоянно е била правилен и предвидим сътрудник.

" Ние сме сътрудник, на който може да се има доверие. Решихме всички отворени вътрешни въпроси - Охридският контракт реши междунационалните връзки в страната, ние сме страна, която обезпечава групови права на етническите общности и държавни институции, които се грижат за правата на жителите ни. Доказахме, че можем да решим всички отворени въпроси и със съседите си. Благодарение на решението на проблемите с Гърция сме член на НАТО, нямаме отворени въпроси със Сърбия - взехме решение 130 годишния църковен въпрос, нямаме отворени въпроси с Албания и Косово,” сподели Ковачевски.

Той добави, че министърът на външните работи и министърът по европейските въпроси са работили с цялостен потенциал за търсене на решение с България и реализиране на контракт, който да бъде допустим и за двете страни въз основата на европейските полезности и добросъседските връзки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР