В никакъв случай не бива да допускаш работата ти да

В никакъв случай не бива да допускаш работата ти да ...

9 офис навика, които вредят на здравето ти

В никакъв случай не бива да допускаш работата ти да се превърне в предпоставка да развиеш някое сериозно заболяване. Затова - нека се запознаем с най-често срещаните грешки. Допускаме ги несъзнателно, докато гоним срокове и пишем отчети.
1. Работа през обедната почивка
Ако се храниш на бюрото пред компютъра, вероятността да погълнеш доста голямо количество бактерии е огромно. Освен това разходката навън носи доста ползи за здравето. Ще си набавиш известно количество витамин D, ще покачиш нивото на кислород в организма и също ще подобриш функцията на сърдечно-съдовата и храносмилателната система. А след завръщането в офиса ще започнеш да мислиш далеч по-бързо и ефикасно.
2. Разхвърляно бюро
Разхвърляното бюро наистина вреди. Не допускай по него да има безразборно разпръснати неща. Прави му по едно основно почистване поне веднъж седмично. Прибави и украса - ще ти подейства стимулиращо.
3. Пий вода
Много хора не пият достатъчно вода по време на работа. Дръж шише под ръка през целия работен ден. Водата подпомага функцията на мозъка, повишава енергията и предотвратява главоболие.
4. Не посещаваш тоалетната достатъчно често
Стискането е наистина много нездравословно и може да доведе до редица проблеми. Не отлагай ходенето до тоалетна!

Шефът на Goldman Sachs отхвърля работата от вкъщи като „ново нормално” Шефът на Goldman Sachs отхвърля работата от вкъщи като „ново нормално”
Шефът на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли дистанционната работа като „ново нормално“ и вместо това я нарече „отк...
5. Пиеш прекалено много кафе
Чаша кафе е в състояние да изостри ума ти и да ти донесе енергия, само че има и немалко негативни ефекти. Не преминавай максималната граница от 4 кафета на ден. Ако искаш повече кафе, пий безкофеиново.
6. Клюкарстване с колегите
Обсъждането на ставащото около нас не е толкова лошо, но редовните оплаквания няма да доведат до нищо добро. При нужда поговори с доверен колега, но не превръщай това в ежедневие.
7. Прегърбване на стола


На каква офис визия залага всяка от зодиите? На каква офис визия залага всяка от зодиите?
Офисът е мястото, където прекарваме една огромна част от живота си. Стараем се да изглеждаме добре, тъй като много често външният вид о...
Неправилната стойка е в състояние да изпие енергията ти, да намали самочувствието ти и да накара хората да не те приемат сериозно според редица изследвания. Освен това може да доведе до болки в кръста и сериозни гръбначни изкривявания.
8. Не казвай винаги ДА
Не се изкушавай в стремежа си да се доказваш да поемеш прекалено много служебни задачи, защото това може да има доста сериозни странични ефекти като стрес, недоспиване, притеснение и влошено качество на работата поради претоварване.
9. Оставаш до късно
Вероятно списъкът ти със задачи е доста дълъг, но знай, че според проведени проучвания хората, които често стоят до по-късно в офиса си, всъщност свършват по-малко работа от тези, придържащи се към стандартното работно време. По-добре се тръгвай навреме – така ще имаш стимул да приключваш с всичко в уречения час и ще си тръгнеш, когато трябва.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com