В никакъв случай не бих нарекъл завой към Газпром да

...
В никакъв случай не бих нарекъл завой към Газпром да
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Не правим завой към Газпром, държим всички опции отворени

В никакъв случай не бих нарекъл завой към " Газпром " да държим всички варианти отворени. Не е добре да затваряме някоя алтернатива.

Диверсификация не значи да затворим едни варианти и да гоним други. Диверсификация за нас значи всички варианти да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички вероятни направления.

 

Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов преди Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси.

 

Министър Стоянов уточни, че въпросите, свързани с това по кое време ще стартират договарянията, би трябвало да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

 

Икономическият министър акцентира, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е споделил, че договарянията ще бъдат сложни, значи по този начин ще бъде в действителност.

 

На журналистически въпрос, обвързван с износа да оръжие за Украйна, Никола Стоянов отговори, че сега министерството на стопанската система се преценява и съблюдава заложената рамка.

 

" Всички закони и правила по този начин, както те са признати, в случай че бъдат изменени, несъмнено, ще се съобразим с това ", добави той.

 

Във връзка с откриването на форума министър Стоянов акцентира, че предпочитаните страни от позиция на комерсиалните ни представителства, са страните от Европейския съюз.

 

" За нас те са най-важният сътрудник, още повече и сега поради пандемията и COVID-19, Европейски Съюз обмисля доближаване до личния дом на производства, евакуиране от Далечния изток, тъй че виждаме там доста благоприятни условия ", посочи той.

 

По думите му не е положително това, че в 1/3 от страните нямаме представител, в това число в страни като Франция, Италия, Дания и даже Европейски Съюз.

 

" Мислейки за вложения, да нямаме никой в Съединени американски щати, Индия и Китай също е притеснително ", сподели още министър Стоянов и добави, че ще мисли за работещи решения в комплицираната геополитическа конюнктура.

 

По мотив думите на някогашния стопански министър Корнелия Нинова, че Никола Стоянов е " кукла на конци ", той съобщи, че няма да отвръща на този звук.

 

Стоянов е безапелационен, че неналичието на доводи води до персонални нападки. " Всеки има мнение, тя може да си го показва. В момента аз съм министър и аз вземам решение какво да стане ", добави той.

 

На журналистически въпрос, обвързван с изказванието на някогашния началник на " Кинтекс ", че частни компании изпреварват държавната " Кинтекс " със покупко-продажби за оръжие, служебният министър отговори, че в случай че това е правилно, това е голям проблем.

 

Той е безапелационен, че постоянно приоритет за ВМЗ е била работата с " Кинтекс ". Икономическият министър заяви, че това ще бъде едно от нещата, които ще желае новото управление да ревизира, когато встъпи в служба. 
 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР