В нейният живот, семейството винаги е било най-голямата ценност. А

...
В нейният живот, семейството винаги е било най-голямата ценност. А
Коментари Харесай

Мерил Стрийп ~ за радостта от живота и стремежът към съвършенство

В нейният живот, фамилията постоянно е било най-голямата полезност. А холивудските вечеринки – пълна загуба на време. От достолепието на своите 65 години, изключителните функции в киното, многочислените самопризнания и награди, Мерил Стрийп вероятно е най-вдъхновяващата героиня на Седмото изкуство. Със скулптора Дон Гъмър я свързва 35-годишна обич, от която се раждат синът Хенри и дъщерите Мами, Грейс и Луиза. " Първо съм майка, след това актриса ", споделя Стрийп и оставя всички да се чудят, какво ли щеше да бъде, в случай че целите й бяха разменени.

Последното самопризнание за нейния голям гений, пристигна от Президента на Съединени американски щати, който постоянно е споменавал, че Мерил Стрийп заслужава да получава " Оскар " всяка година. Барак Обама удостои мисис Стрийп с най-високото държавно отличие – Президентския орден на свободата. С безпределно почитание към гения на дамата, майката, брачната половинка, актрисата.

Ето нейните откровения, отвън светлините на прожекторите – с доста възприятие за комизъм:

♥ Никога не съм се чувствала уютно в холивудското общество. Не обичам този искра, суетност и тържества. За мен същинското наслаждение идва, когато поддържам връзка със фамилията си. Предпочитам разходка в планината с другари, в сравнение с лъскава вечеринка. Всичко това е цялостна загуба на време.

♥ Никога не съм смятала външността за мощен коз и не съм играла с тази карта. Оказа се, че това е доста освобождаваща позиция –  да не зависиш от своя външен тип.

♥ Семейството постоянно е било и остава най-голямата полезност за мен. Мисля, че това няма да се промени, до момента в който ме има на този свят.

♥ Уверена съм, че стремежът към съвършенство е това, което отличава добрия живот от сполучливия.

♥ Понякога обичам да сготвям, различен път –  никак. Случва се да стартира да сготвям нещо, а след това да изненадам всички вкъщи с думите –   " Да си поръчаме пица! "

♥ Нали не смятате, че постоянно съм щастлива? Просто пред публицистите и публиката постоянно се старая да наподобявам такава. Но мога да бъда и извънредно ядосана, питайте мъжа ми, той знае.

♥ Аз съм почитателка на София Лорен, моят брачен партньор –  също. От момента, в който гледа неин филм и я видя да излиза от морето, той по този начин и не пристигна на себе си.

♥ Нямам обичан режисьор, по същия метод, както нямам и обичан цвят или обичана храна. На мен всичко ми харесва.

♥ Много бих желала, Мартин Скорсезе в миналото да има потребност от женски персонажи. Но ми се коства, че ще умра преди този момент да се случи.

♥ Кое в живота на звездите най-вече ми харесва –  например това, че Ню Йорк ти наподобява като малко градче, тъй като всеки те познава и ти се усмихва.

♥ Когато излязох на корицата на сп. TIME, въобще не се развълнувах. Те имат 52 корици в година - все с някого би трябвало да ги запълнят. Но ето, когато фотографията на моята съседка, се появи на корицата на The New York Times Magazine –  там имаше публикации за работещи майки, а на фотографията, съседката ми целуваше своето детенце преди за тръгне на работа –  в този миг бях горда, че пребивавам покрай същинска звезда.

♥ Никога в живота си не съм купувала билет за собствен филм. Това ми се вижда доста ужасно. Какво ще върша, в случай че публиката в салона се смее на сериозните подиуми? Ами в случай че хората спят или плачат на смешните моменти?

♥ Когато бях на 40, получих едновременно три оферти да играя магьосница.

♥ Аз съм много мързелива по натура. Но когато имам работа, се активизирам, тъй като извънредно се опасявам от неуспехите. Накратко – всичко е от боязън.

 (Steve Martin and Meryl Streep in It's Complicated, 2009)

♥ Чаша с вино – това е, което постоянно ми връчват.

♥ Ако имате мозък, длъжни сте да го употребявате.

♥ Наистина е прелестно, когато хората ти споделят, че в живота изглеждаш по-добре, в сравнение с кино. А не противоположното.

♥ За мен, загадката е най-прекрасното нещо. Когато нещо не може да се планува авансово – ето, това е за мен.

Снимки: imdb.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР