В Невада е незаконно да поставяте американския флаг върху сапун.

...
В Невада е незаконно да поставяте американския флаг върху сапун.
Коментари Харесай

Без сладолед в джоба и пикник на гробищата: най-безумните закони на САЩ в снимки

В Невада е нелегално да поставяте американския байрак върху сапун. В Джорджия има закон, който не разрешава пикниците на гробищата. А пък в Луизиана е нелегално да си правиш гаргара на обществено място.

Това са единствено част от най-абсурдните закони на Съединени американски щати, които въодушевяват актьора Оливия Локър за своята фотографска серия " Аз победих закона ". В тях тя показва безумно звучащите решения на американските управляващи във фотографии, където точно ги нарушава. 

Тя споделя пред изданието " Аrtsy ", че един ден другар и споделил, че в Алабама е нелегално да носиш фунийка със сладолед в задния си джоб, а това я въодушевило през 2012 година да стартира работата по фотографиите си. 

Любопитна, с цел да научи повече за хипотетичната възбрана за сладолед в задния джоб, Локър стартира да търси информация в интернет. Е, оказва, че в Америка няма чак толкоз безумни забрани, само че това я кара да търси все нови и нови забавни обстоятелства от правото в страната. " Започнах да се завладявам от намирането от ден на ден обстоятелства ", споделя тя.

Така тя съумява да издаде книга с 50 фотографии, всяка от които показва нарушаване на безразсъден закон, която носи името на изложбата и -  " Аз победих закона ". Фотографиите са 50, колкото са и американските щати и всяка работа показва лудостите на правото в обособен щат. Локър обаче си признава - някои от фотосите са на оферти на закони, а дребна част от тях са и единствено митове, носещи се из градовете на даден щат.

Все отново фотосите и са доста забавни и сигурно подхранват въображението. 

Една от най-странните фотоси е на човек, който е инсталирал велосипед, на половина потънал в басейн. Той е облечен като плувец, а текстът, който съпровожда изображението, гласи: " В Калифорния никой не може да кара велосипед в плувен басейн. "

Друга демонстрира жена, вдигнала блузата си пред възвишен портрет на някогашния президент Дуайт Айзенхауер. Съответният текст разкрива произхода на изображението: " В Охайо е нелегално да се подиграваш пред портрета на мъж. "

Друга носи изображението на жена, която екстатично стиска бутилка парфюм " Шанел № 5 ": " В Делауеър е нелегално да се употребява парфюм ".

Снимки: Оливия Локър / " Аз победих закона "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР