В неотдавнашен анализ Киараш Хосейнпур, основател на Colorways Ventures и

...
В неотдавнашен анализ Киараш Хосейнпур, основател на Colorways Ventures и
Коментари Харесай

Биткойн: Ще има ли масови разпродажби през 2024 година?

В скорошен разбор Киараш Хосейнпур, създател на Colorways Ventures и The Consensus, изрази опасения за вероятни разтърсвания на пазара на Биткойн (BTC).

Той посочи съответно разнообразни субекти със обилни дялове в Биткойн , които биха могли да окажат забележителен напън за продажба през първата половина на 2024 година

Идентифицирани евентуални продавачи на Биткойн

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Хосейнпур уточни намаляващите притежания на GBTC, които са спаднали от 621,000 BTC до малко под 580,000 BTC от стартирането на техния спот ETF. Високата годишна такса на тръста от 1.5%, спрямо съперници като Bitwise (0.2%) и BlackRock (0.25%), в комбиниране с историческия подтекст на Grayscale, сега провокира обилни разпродажби.

Тази наклонност способства за продължаващия низходящ подтик, като съгласно Хосейнпур натискът върху продажбите се прави оценка на 281,045 BTC, което се равнява на към $12 милиарда.

Mt. Gox

Очаква се дълго чаканото систематизиране от печално известната Mt. Gox да освободи 138,000 BTC (на стойност $5.8 милиарда) за кредиторите през 2024 година Това систематизиране, което се чака преди третото тримесечие, може да докара до продажба на забележителна част от BTC токените за фиат или до разпределение на кредиторите.

Производствата по неплатежоспособност на Celsius и FTX

Производствата по неплатежоспособност на Celsius и FTX също способстват за евентуалната ликвидация. Приблизително 38,000 BTC ($1.6 милиарда) от Celsius и към 20,500 BTC ($850 милиона) от FTX са готови за проекти за разпродажба и систематизиране през първата половина на 2024 година

Миньори на Биткойн

Смята се, че миньорите на Биткойн, изключително в Съединени американски щати, имат към 32,000 BTC ($1.35 милиарда), насъбрани преди идващото халвинг събитие на Биткойн в средата на април. Очаква се част от тези притежания да бъдат продадени през 2024 година Важно е да се означи, че тази цифра съставлява обществено обявени данни от американските миньори, а световните притежания на миньори може да са доста по-големи.

Иззетите Биткойн токени от държавното управление на Съединени американски щати

Стратегията на държавното управление на Съединени американски щати с конфискуваните BTC токени играе решаваща роля в тази прогноза. От 2020 година до 2022 година управляващите са конфискували 207,189 BTC по каузи, свързани с Silk Road, Джими Жонг и хакерите на Bitfinex. Макар че единствено дребна част от тях са били продадени, държавното управление на Съединени американски щати нормално продава тези BTC от време на време на партиди.

Общо притежанията на Биткойн на упоменатите лица надвишават 716,000 BTC. Дори и да не бъдат продадени всички притежания през тази година, съществува капацитет за забележителен напън за продажби.

Хосейнпур призна, че всеки продавач работи по собствен личен график, което смекчава непосредственото влияние върху пазара. В умозаключение той акцентира, че е значимо да се регистрират другите периоди и тактики на всеки продавач при оценката на цялостното влияние върху Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР