>В него се въвеждат лични данни, могат да се въведат

...
>В него се въвеждат лични данни, могат да се въведат
Коментари Харесай

Безплатното приложение ViruSave вече работи

 >
В него се вкарват персонални данни, могат да се вкарат и хронични болести. Всеки, който желае, може да вкара данни за признаци на болестта. Така персоналните лекари ще знаят какво сега е положението на пациентите им. Системата поддържа връзка сред обособените институции - РЗИ, лични лекари, лаборатории, лечебни заведения, Министерство на вътрешните работи, пожарната.

" Нещата са разграничени на две. Системата е интегрирана. Двете елементи си " приказват ", а доброволната е обвързвана с мобилно приложение, което може да бъде свалено по избор. Ще бъде оповестен код на приложението, тъй че всички да видят какво има в него. Сами ще избираме дали да изпращаме информация и за местоположението ни ", изясни в ефира на " Нова ТВ " шефът на " Софтуер Груп " Калин Радев.

Той добави, че данните се обменят сред институциите автоматизирано за МВР да може да види незабавно, в случай че някой бъде въведен в регистъра.

" От позиция на персонални данни през приложението се предава единствено ЕГН и информация за евентуален признак. Ще бъде оповестен код, посредством който ще се вижда какво прави приложението с въпросните данни. Всички те са под опеката на " Информационно обслужване ". Националният интегратор и сега оперира със същите тези данни ", поясни Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР