В неделя сутрин ентусиасти от България и Румъния потеглиха по

...
В неделя сутрин ентусиасти от България и Румъния потеглиха по
Коментари Харесай

160 колоездачи се впуснаха в 700-километровото приключение “Дунав ултра”

В неделя заран запалянковци от България и Румъния потеглиха по маршрута Дунав ултра, който потегля от Видин и приключва в Дуранкулак. Създаден е от Борис Бегъмов за разпространение на обитаемоте места по поречието на Дунав и Добруджа.

Дунав Ултра - Реката, Добруджа и морето 2022 е по едно и също време спортно предизвикателство и метод колоездачите да разпространяват района. Маршрутът следва северната граница на страната, преминавайки по поречието на река Дунав, през Добруджа, завършвайки в с. Дуранкулак на Черно море.

Преходът е самостоятелно предизвикателство за всички участници, обединени в идеята за разпространение на над 110 обитаеми места в България, през които минава маршрутът.

Най-подготвените участници в тазгодишния преход ще опитат да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, само че главните групи ще изминат дистанцията с график сред 5 и 10 календарни дни.

Придвижването на най-бързите може да се следи наживо посредством специфични GPS устройства на този линк:

Сред участващите има такива, които се впускат с тандем велосипед (велосипед за двама), едноколeсен велосипед, най-младият участник е на 18 год., а най-възрастният на 78 години.

 Тази година събитието провокира голям интерес както от всички национални медии в България, по този начин и от рекорден брой Общини. Събитието се организира с поддръжката на Министерство на Туризма и общините: Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла.

Локални събития по обитаемоте места, които поддържат идеята за разпространение на региона, ще посрещат всички 160 колоездачи в продължение на 7 дни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР