В неделя навършва 70 години на британския престол - крайъгълен

...
В неделя навършва 70 години на британския престол - крайъгълен
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора отбелязва тихо 70 години на британския престол

В неделя навършва 70 години на английския трон - крайъгълен камък, който не е достиган от нито един от нейните прародители през последните 1000 години и който са реализирали единствено няколко монарси по света.

95-годишната Елизабет става кралица на Англия и на повече от дузина други кралства, в това число Канада, Австралия и Нова Зеландия, след гибелта на татко си крал Джордж VI на 6 февруари 1952 година, до момента в който е в Кения на интернационална обиколка.

Новината ѝ заяви брачният партньор ѝ принц Филип, който умря предходната година на 99-годишна възраст след повече от седем десетилетия до нея.

Елизабет ще означи Деня на встъпването в служба уединено, както е всекидневно, без да го възприема като мотив за празнуване. Но през юни ще има четири дни на национални събития по случай нейния платинен празник.

"Макар че това е миг за национално празненство, за Нейно Величество това ще бъде ден на смесени усеща, защото на този ден се навършват и 70 години от гибелта на обичания ѝ татко Джордж VI ", съобщи министър-председателят Борис Джонсън пред Народното събрание в сряда, като благодари на монарха за "неуморната ѝ работа ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР