В неделя имахме заседание на Националния съвет, на което определихме,

...
В неделя имахме заседание на Националния съвет, на което определихме,
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

" В неделя имахме съвещание на Националния съвет, на което определихме, че даваме своята поддръжка към едно държавно управление, само че несъмнено, тя няма да е безрезервна, ще бъде напълно за политики. Начертахме 5 съществени цели, върху които няма да отстъпим. Това са обществената политика, опазване на здравето, обучение, правосъдна система и битка с корупцията, и не на последно място стопанска система и приходи. Имаме покана от " Има тъкъв народ " и предстоят договаряния с едни от най-хубавите ни специалисти ", съобщи Вяра Емилова, секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, в ефира на България он еър. Тя добави, че към този момент има извършена такава среща на тематика обществени политики.

По думите й в областта на обществените политики Българска социалистическа партия няма да отстъпи от битката с неравенството, с подоходното облагане, за по-високи приходи. " По време на акцията Предизборният ни щаб прегледа платформите на всички партии. На тази основа ние стъпваме, с цел да можем да проведем и идните диалози. Виждаме допирните точки, виждаме и тези, които не са общи ", сподели още Емилова.

Темата с преизчислението на пенсиите е една от най-старите политики на Българската социалистическа партия, счита Вяра Емилова и добави: " Това е политика, за която ние се борим от доста години, въпреки че по един или различен метод някои политически субекти се пробват да си го приписват. Ние предлагаме преизчисляване на пенсиите към база 2018г. С " ИТН ", както и с другите политически субекти, позициите са ни се срещнали ", изясни тя като добави, че даже и да има разминавания с тях във връзка с това по какъв начин да бъде направено преизчислението, е въпрос на механически елементи това да се случи, а пари в бюджета има за това. " Това преизчисляване ще засегне над 1.5 млн. български жители, което е по-важното. В момента нашите пенсионери живеят под границата на обществения най-малко, което е неприемливо. "

В предаването " Денят он еър " Вяра Емилова уточни и една от разграничителните линии на Българска социалистическа партия: " Категорично тематиката с Република Северна Македония - ние поддържаме влизането на Македония в Европейски Съюз, само че никога това да не бъде в ущърб на българските ползи. "

" По време на договарянията с Има Такъв Народ ние не настояваме за постове и за наши хора, които да бъдат в ръководството. Решение на нашия управителен орган е да даде окончателната си поддръжка откакто види цялостния състав на оферти кабинет, както и откакто се договорят за политики ", изясни секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. По думите й хората, които ще вземат участие в ръководството, по никакъв метод не би трябвало да бъдат компрометирани.

На въпроса дълъг ли ще бъде хоризонтът на възможен предстоящ кабинет на " ИТН " Вяра Емилова отговори: " Не имам вяра да е доста дълъг. Въпросът е политиките, които ще се организират и неговата съществена задача е премахването на модела " ГЕРБ ", разяснява тя и уточни, че от левицата имат решение да се подпише съглашение с партиите по съответни политики: " Ще поканим ръководителите на " Демократична България " и " Изправи се.бг! Ние идваме ", с цел да можем да проведем и диалози с тях. "

По думите й на провелия се Национален съвет левицата е направила своя разбор за изборните резултати. " Начертахме и ограниченията за оттук насетне. Всички партии изгубиха гласове. От една страна това е умората у хората от избори след избори. От друга страна към момента не са изцяло отстранени и моментите на задкулисието и пазаруването на гласове ", сподели още тя.

Вяра Емилова бе безапелационна, че лидерският въпрос не е на дневен ред сега. " Цялата картина е доста тенденциозна, тя цели уронване на престижа на Българската социалистическа партия. 60 индивида скандираха по време на Националния съвет, само че зад избора на Корнелия Нинова стоят 82 000 индивида и ние би трябвало да чуем техния глас. Българска социалистическа партия в последните си дейности се потвърди, че не е партия на статуквото, както доста се опитваха да ни вкарат в този ъгъл. Оттук нататък се фокусираме на първо място върху организационното си подсилване и върху съответните 5 политики, за които ще преговаряме. "

На финала Вяра Емилова съобщи, че кабинет ще има и Българска социалистическа партия ще се потвърди като постоянна партия, без която не може да има ръководство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР