В неделя бяха регистрирани нови изригвания на облаци от дим

...
В неделя бяха регистрирани нови изригвания на облаци от дим
Коментари Харесай

Индонезийският вулкан изригва още дим и пепел

В неделя бяха регистрирани нови изригвания на облаци от пушек и пепел от вулкана Семеру на индонезийския остров Ява, сподели пред кореспонденти ръководителят на Индонезийската вулканична работа Андиани. „ През първата половина на деня бяха регистрирани две излъчвания, само че техният интензитет и площта на вероятните вреди са доста по-малки, в сравнение с в събота “, сподели той, представен от портала Detik. В същото време служителят посочи, че „ мощно изпускане на пушек и вулканична пепел е почнало на 1 декември, само че заради гъста мъгла и неприятна видимост експертите физически не са могли да виждат лавината “.

По последни данни вследствие на активирането на вулкана, който е най-високата точка на остров Ява, починаха 13 души, няколко десетки бяха откарани в болница с изгаряния. В същото време спасителите не изключват, че броят на жертвите може да се усили, защото няколко къщи са покрити с пясък, тиня и пепел.
Вулканична бомба се носи с голяма скорост (ВИДЕО)
Геохимикът Хари Гайгер от Университета Алберт Лудвиг в Германия проверява продължаващите изригвания на вулкана Кумбре Виеха на остров Л...



През 1963 година вследствие на изригването на вулкана Агунг на остров Бали починаха над 1500 души, а още към 100 000 останаха без покрив. Индонезия е най-големият архипелаг в света, състоящ се от 18 000 острова. Той се намира в по този начин наречения Тихоокеански вулканичен огнен пръстен, чийто радиус е към 40 000 километра. Експертите включват в него също Мексико, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея, Съединени американски щати, Филипините, Япония. В момента Индонезия има 127 дейни вулкана, седем от които интензивно изригват.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР