В неделя актьорът Владимир Карамазов получи престижната награда ИКАР за

...
В неделя актьорът Владимир Карамазов получи престижната награда ИКАР за
Коментари Харесай

Владо Карамазов след наградите ИКАР: Дори и най-талантливите актьори страдат от комплекси


В неделя артистът Владимир Карамазов получи влиятелната премия ИКАР за ролята си в „ Опашката “ от Захари Карабашлиев, реж. Явор Гърдев, режисура на Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ – Плевен.

Премиерата на политическата ирония бе през предишното лято в разгара на поредицата от избори за страната.

„ Изборите помогнаха ненапълно, тъй като тематиката е настояща. Постановката демонстрира механизмите в политиката и Захари Карабашлиев дава много отговори, които са любопитни. Хората харесват тази новост “, разяснява в „ Тази заран “ Владимир Карамазов.

Връчването на премия ИКАР за мъжка роля не мина без известно напрежение. В деня на церемонията Камен Донев, който бе един от номинираните, написа във " Facebook ":

„ Тъй като съм надълбоко разчувствуван от идните награди на Съюза на артистите в България “ИКАР 2022”, където съм номиниран в категорията “Водеща мъжка роля” за ролята Сирано дьо Бержерак в едноименната режисура на Театъра на Българската войска, оповестявам, че нямам психофизическата мощ да се явя на раздаването на премиите довечера. Затова, в случай че съм награден, както и чакам, взех решение да преотстъпя премията на останалите двама номинирани и си резервирам правото да бъда номиниран още веднъж. Ваш, Камен Донев (Комерсиален актьор) “.



„ Актьори сме и всеки, даже и най-талантливите, страда от комплекси, само че може би не е добре това да бъде показвано обществено. Аз просто реагирах на нещо, което видях, тъй като ми се стори непочтено “, разяснява Владимир Карамазов.

„ Мисля, че не би трябвало да занимаваме хората с тези неща. Актьорът би трябвало да остане в загадка. Тези вътрешнозаводски връзки не би трябвало да излизат на открито. Има трима номинирани и един взима премията. Играта е почтена “, сподели от своя страна Койна Русева.

„ Мисля, че това е много по-маловажно от ролята, която Владо е направил, и от спектаклите, в които играем “, добави актрисата.

Тя завоюва премията за водеща женска роля за Воланд в „ Майстора и Маргарита “ по Михаил Булгаков, реж. Николай Поляков, Младежки спектакъл „ Николай Бинев “. Само за два месеца след премиерата си постановката получи пет номинации за премията ИКАР.

„ Романът е талантлив, а и Николай Поляков направи съвършената драматизация. Всички на сцената и зад нея сме превъзходен екип. Това че играя мъжки облик въобще не ме тормози. Приех ролята без планиране и започнах да работя “, показа Койна Русева.

Тя добави, че в понеделник ще пътува до Плевен, с цел да гледа Владо Карамазов в „ Опашката “.

Двамата артисти се съгласиха, че в театрите в провинцията има доста положителни постановки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР