В неделя, 14 октомври ще се проведе 35-то издание на

...
В неделя, 14 октомври ще се проведе 35-то издание на
Коментари Харесай

Рекорден брой участници от рекорден брой страни се очакват на маратона в София

В неделя, 14 октомври ще се организира 35-то издание на влиятелния WIZ Air Маратон на София, съобщи кореспондент на БГНЕС. На годишното събитие се чакат рекорден брой състезатели - над 4000, от рекорден брой страни - 48.

Организаторите са подготвили и огромна парична премия в размер на 63 000 хиляди лева, която да бъде разграничена сред най-добре представилите се. " Много се веселя, че и през тази година ще се организира маратонът на София - едно от емблематичните спортни събития за нашата столица ", съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

През тази година надпреварата предлага четири дистанции на желаещие да вземат участие. Най-кратката е всеобщият старт, чиято дължина ще бъде 3 км.

Следващата отдалеченост е на 10,550 км., последвана от полумаратонската 21,098 км., с цел да приключи с 42,195 км. " Маратонът върви нагоре, щом от ден на ден хора се интересуват. Не би трябвало да ни тормози затварянето на някои улици за половин ден.

Напротив, би трябвало да сме радостни и удовлетворени, че в София одобряваме съревнование от сходен жанр ", регистрира президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. Състезанието стартира в 10 00 часа от Национален стадион " Васил Левски ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР