В недалечното минало през 2009 година когато се появи биткойн,

...
В недалечното минало през 2009 година когато се появи биткойн,
Коментари Харесай

Стив Ханке: Криптовалутата е измама

В недалечното минало през 2009 година когато се появи биткойн, аз заявих, че това не е валута, а високоспекулативен актив с фундаментална стойност нула. Този коментар направил известният американски икономист Стив Ханке пред английското издание „ Сънди таймс “. С течение на времето стана ясно, че криптовалутата е машинация в историята. Най-добрият образец за това е FTX, акцентира проф. Ханке пред английското издание.

" Колко новаторски са валутите? Частните цифрови пари не са нищо ново ", показва бащата на валутния ръб у нас. " Читателите с банкови сметки могат да научат, че в действителност те могат да употребяват тази опция от дълго време. Търговските банки имат опцията да основават депозити всякога когато отпускат заем в задатък ", показва той. " Почитателите на криптовалутата настояват, че блокчейн технологията ще децентрализира международната финансова система ще бъдат основа, лишена от корупция за нова икономическа епоха. Банките са надеждни пазители на счетоводни книги. Стойността на Cryptos и претенциите му за нововъведения почиват значително на способността му да обезпечи извънредно заобикаляне на закона ", декларира проф. Ханке.

 

Визитка:

Стив Х. Ханке е професор по приложна стопанска система в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Бил е консултант на президента Роналд Рейгън в Съединените щати, където е отговарял за приватизационните политики на Рейгън. Бил е и консултант на президента Петър Стоянов в България, където проектира и оказа помощ за въвеждането на валутния ръб на България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР