В най-тежкия участък, който е между Мездра и Ботевград, процедурата

...
В най-тежкия участък, който е между Мездра и Ботевград, процедурата
Коментари Харесай

Строежът на отсечката Мездра - Ботевград започва до месец

" В най-тежкия сектор, който е сред Мездра и Ботевград , процедурата за строителство и контрол ще започва в близкия един месец. Тоест ще стартира действителното строителство на правата, която е най-тежката. "

Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов във връзка митингите на жители с искане за създаване на автомагистрала София-Видин и тунел под Петрохан в изявление за Българска национална телевизия.

" Приоритет на последните държавни управления е развиването на автомагистралната мрежа в Северна България. Това ще докара до рационализация на целия район “, уточни той и добави, че част от правата Ботевград-Видин е изпълнена, а точно обходите на Враца и Монтана. „ Вероятно цялата права ще бъде построена след 2 години или 2 години и половина най-много, защото имаме ново строителство на два тунела ", разяснява инж. Атанасов.
" Скоростният път сред Мездра и Враца ще бъде рехабилитиран. За обхода на Враца следва да се допроектира още една лента, сега е двулентово “, изясни той. „ Работим и по сектора от Ружинци до Монтана, за който също в границите на края на 2018 година, началото на 2019 година може да започва избор на строител и контрол “, посочи Дончо Атанасов. „ Надявам се доникъде на 2018 година да стартираме действителното строителство на 3 прави. От Видин до обхода на Димово, обхода на Димово и от Димово до Ружинци за да се заобиколят обитаемоте места “, разяснява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР