В най-скоро време ще бъде обявена обществена поръчка за основен

...
В най-скоро време ще бъде обявена обществена поръчка за основен
Коментари Харесай

​Светлина в тунела! До дни пускат обществена поръчка за разширяване на пътя Мездра – Ботевград

В най-скоро време ще бъде оповестена социална поръчка за главен ремонт на правата от Е-79 сред Мездра и Ботевград, заяви за BulNews.bg регионалният шеф Малина Николова. В взаимозависимост от това какъв брой се проточи процедурата по желание на реализатор на публичната поръчка ще зависи и по кое време ще бъде направена първата копка по разширение и възобновяване на трасето. След оповестяването на поръчката ще има интервал, в който ще се събират предложения, като в това време ще бъдат приключени и отчуждителните процедури, от които са останали единствено 18, посочи Николова.
Пътят в 30-километровия сектор сред Ботевград и Мездра ще бъде уголемен с по една лента във всяка посока. Стойността на ремонта е в размер на 480 млн. лв..
„ Реално пролетта, най-късно лятото на 2018 година ще има градеж на четирилентовия път, който е от значително значение за нашата област “, съобщи Николова.
Припомняме, че построяването на скоростния път е изключително значимо за развиването на района. Още повече, че това е и права, която концентрира извънредно доста тежки пътно транспортни катастрофи, нормално завършващи със гибел или в най-хубавия случай с тежко ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР