В най-кратки срокове предстои МОН да промени атакуваните текстове от

...
В най-кратки срокове предстои МОН да промени атакуваните текстове от
Коментари Харесай

Денков: След корекция на наредбата ще бъдат проведени пробно 50-60 конкурса за директори

В най-кратки периоди следва МОН да промени атакуваните текстове от Наредба № 16 от 1 юли 2022 година за осъществяване на състезанията за заемане на длъжността “директор ” в държавните и общински учебни заведения. След това ще бъдат извършени пробно 50-60 състезанието, а след това такива ще се създадат и за останалите близо 600 учебни заведения, ръководени от краткотрайно изпълняващи длъжността. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков във връзка блокираните от над година заради правосъдно обжалване състезания, който дава отговор на въпроси на жители и медии във Facebook.
Прочетете още
„ Темата е сензитивна и е от целите ни още от предишния кабинет. Целта е да се промени системата, защото до момента шефовете се назначаваха по политическа линия “, съобщи акад. Денков и даде обещание качествена смяна и надзор във връзка с това по какъв начин се генерират тестванията за състезанията, както и гласност при провеждането им.

Министър-председателят разгласи, че ще продължи и работата по друга, неосъществена към този момент концепция, оповестена от него също през 2022 година – за финансиране на образованието на надарени българчета, които са признати в топ университети в чужбина, само че при изискване, че по-късно се ангажират да работят в България най-малко 3 година „ Ще работим в тази посока, ще обновим концепцията, реализирането на която се нуждае от смяна в закона и от парламентарна поддръжка “, разясни Денков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР