В най-интересния мач от четвъртия кръг на Откритото първенство на

...
В най-интересния мач от четвъртия кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Два сенчъри брейка класираха Марк Алън за четвъртфиналите

 Дзюнхуей спря стремежа на Гудонг, Алън и Хоукинс също не престават
В най-интересния мач от четвъртия кръг на Откритото състезание на Англия по снукър Марк Алън победи Нийл Робъртсън с 6-5 фрейма.

Северноирландецът, за който това ще бъде първи четвъртфинал в Йорк от 5 години, стартира по-уверено и след брейкове от 77 и 62 точки пое надзор над протичащото се и поведе с 3-1. Робъртсън по-късно съумя да завоюва четири от идващите пет фрейма, като три от тях завършваха в негова изгода единствено с една точка след осъществена черна топка.

Точно когато се очакваше, че Робъртсън ще довърши Марк Алън, първенецът от Мастърс-а съумя да направи впечатляващ поврат, включващ два сенчъри брейка от 102 и 114 точки. Така Марк Алън ще има за противник Стивън Магуайър, който изоставаше с 4-0 от международния първенец Марк Уилямс, само че съумя да навакса изоставането и в последна сметка завоюва с 6-5, в спор за място на полуфиналите.

След срещата Марк Алън бе удовлетворен от душeвността си и съобщи пред Би Би Си: " Контролирах и трите фрейма, изгубих ги с 1 точка. Чувствам че бях по-добрия състезател, само че някакси изоставах с 4-3 и 5-4. "

" В последните два фрейма, мисля че той не означи точка. Няма доста по-добри способи да затвориш една среща. В един миг смятах, че това не е моята вечер, само че в това време знаех, че би трябвало да запазя успокоение и да изчакам възможностите си. ", приключи четвъртфиналистът.

Преди това Рони О`Съливан мина през Джак Лисовски, давайки му единствено един фрейм за крайното 6-1. " Ракетата " се е устремил към рекордна седма купа от шампионата, а негов противник на четвъртфиналите ще бъде Динг Дзюнхуей или Мартин О`Донъл.

Том Форд също е във етапа на четвъртфиналите след победа с 6-5 над Лу Нинг от Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР