В навечерието сме на най-големия празник в годината, на празника

...
В навечерието сме на най-големия празник в годината, на празника
Коментари Харесай

Архиерейски богослужения във Враца от Цветница до Възкресение Христово

В навечерието сме на най-големия празник в годината, на празника на празниците – Възкресение Христово. Този ден е предшестван от поредност от събития и свързани с тях богослужения, на които врачанската света митрополия приканва всички християни да участват и да вземат участие молитвено в тях. В дните от Цветница до Възкресение Христово Врачанският митрополит Григорий ще оглави следните богослужения във Враца:
1 април – неделя – Цветница (Вход Господен в Йерусалим) – в 9 ч. в катедралния храм “Св. 12 апостоли” ще стартира архиерейската света литургия.
В същия ден от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.
2 април – Велики понеделник – от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.
3 април – Велики вторник - от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Последование на Жениха.
4 април – Велика сряда – от 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” стартира преждеосвещена света литургия.
5 април – Велики четвъртък – от 18 ч. в храма “Св. Възнесение” е началото на Последование на 12 евангелия – четат се фрагменти от Евангелието, които разказват страданията Христови.
6 април – Велики петък – от 8 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” стартират Царски часове с вечерня и изнасяне на Светата Плащаница.
От 18 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” е началото на Опело Христово.
7 април – Велика събота – от 9 ч. в катедралния храм “Св. 12 апостоли” е началото на вечерня с Василиева света литургия.
В 23.30 ч. е началото на Възкресното свещенодействие.
8 април – Възкресение Христово – от 11 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще стартира богослужението за Второ възкресение.
Това е редът на богослуженията от Цветница до Възкресение Христово, които ще бъдат управлявани от Врачанския митрополит Григорий. В същия интервал ще има богослужения и в останалите храмове във Враца.
На Велики четвъртък, след отслужване на светата литургия в храмовете във Враца, съборно в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще бъде осъществен популярен маслосвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР