В навечерието на втората годишнина от железопътния инцидент в Хитрино,

...
В навечерието на втората годишнина от железопътния инцидент в Хитрино,
Коментари Харесай

Собственици на 13 новопостроени къщи в Хитрино ще получат ключове

В навечерието на втората годишнина от железопътния случай в Хитрино, притежатели на 13 новопостроени в селото къщи ще получат ключове за новите си домове на гала, която ще се състои в обитаемото място на 26 ноември, от 14 часа. Това заяви на Българска телеграфна агенция секретарят на общината Емине Юзеир.
Новите парцели са издигнати със средства от Фонд "Социална протекция " към Министерство на труда и обществената политика, напомни Юзеир.
По думите й девет от десетте други нови къщи, издигнати в Хитрино безплатно и със съдействието на Камарата на строителите у нас, към този момент се населяват от притежателите им. Само в един от парцелите се правят довършителни ремонтни действия. Къщата, издигната със средства на Политическа партия ГЕРБ също е обитаема, посочи Юзеир.
"Вие, представителите на медиите, бяхте неразделно до популацията на Хитрино от първите часове на случая в края на 2016 година. Ето за какво, за мен и за цялото население на Хитрино, Вашето наличие е от изключителна значимост, с цел да имаме още една опция да благодарим за оказаните от Ваша страна поддръжка и помощ ", се споделя в послание на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, публикувано по-рано през днешния ден до медиите от секретаря на общината Емине Юзеир, във връзка идната гала.
На 10 декември 2016 година в региона на гара "Хитрино " дерайлира товарна влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан. От последвалия гърмеж умират седем души, а 29 са пострадали; разрушени и са нанесени вреди на десетки здания в обитаемото място.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР