В навечерието на вота започна пореден политически сблъсък за това

...
В навечерието на вота започна пореден политически сблъсък за това
Коментари Харесай

Скандалът с допълнителните машини за гласуване продължава

В навечерието на вота стартира следващ политически конфликт за това ще бъдат ли почтени изборите. Отново в центъра на обвиняванията сред съперниците са машините за гласоподаване.

Софийска градска прокуратурата споделиха за bTV, че са отправили питане към ЦИК с няколко въпроса, сред които и дали има 150 машини в митнически склад на Летище София.

Отговор от Софийски градски съд не са получили, а представител на ЦИК удостовери пред нас за това писмо и за информацията за други 150 машини, които са разнообразни от тези 228 устройства, които разпалиха пристрастености сред политическите сили.

И този понеделник някогашните ръководещи попитаха какво вършат 228-те машини в склада, където са останалите устройства за вота в неделя.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Всеки естествен човек желае да зададе този въпрос що дири непознатия мъж в дрешника, що дирят непознати машини, нашите сладки, почтени, подготвени за избор машинки. Откъде накъде?”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От партията също се усъмниха, че може да се гласоподава два пъти с една и съща машина. По думите им за софтуера на устройствата отговаряли хора с роднински, другарски и политически връзки.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Значи какво излиза - единият брат се занимава с ключа, другият го утвърждава и въпросът е няма ли други фамилии в тази страна, които да се включат в изборния развой “, съобщи Тома Биков.

А отхвърли да се броят контролните разписки докара и до взаимни обвинявания за коалиране с Движение за права и свободи.

От Велико Търново съпредседателят на „ Демократична България “ сподели, че ГЕРБ цели да изплаши хората и те да не гласоподават.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Четиримата конници на Апокалипсиса, някакви братя и сестри, които направлявали софтуера, това софтуерът да се управлява може да стане, в случай че всички партии управляват сорс кода “, съобщи.съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Доколкото разбирам, тези машини не са влезнали в склада на ЦИК, тъй че това че някой си е купил тир с машини - да си ги употребява “, разяснява Асен Иванов от „ Продължаваме промяната “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Никога не сме имали никакви терзания по отношение на изборния развой и дейностите на ЦИК, тъй като там работят изключителни експерти, ние имаме доверие на ЦИК като цяло, освен на нашите представители”, съобщи В Виктория Василева от Има Такъв Народ.
Снимка: btvnovinite.bg „ Лъжа е това, което приказва Борисов. Това е неистина, неистина, неистина. Това е сериал, първата част на който беше да се броят във всички секции разписките, а втората част е да изяснява по какъв начин софтуерът е хакнат “, сподели Мая Манолова от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.
Снимка: btvnovinite.bg
Доставчикът на машините „ Сиела Норма “ повтори и през днешния ден, че 228-те машини са за техни потребности и не са за 14 ноември. И желаят от ЦИК да ги освободи.

„ Точно това е казусът, те нямат такива пълномощия. Да не приказваме, че това е складът, в който се съхраняват и приготвят машините за изборите и не е обикновено те да бъдат събрани с тях “, разяснява Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на „ Сиела Норма “

„ Контролът на машините е предоставен на ЦИК и достъпът до склада, в който се съхраняват, следва да бъде следен от ЦИК, с цел да има успокоение в хората. Тези машини няма да бъдат употребявани, те са благосъстоятелност на „ Сиела Норма “, съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов.
Снимка: btvnovinite.bg
От ЦИК подсигуряват, че не може да се гласоподава два пъти с една и съща машина.

Противоепидемичните ограничения за изборите в неделя няма да се разграничават значително от тези на предходния избор, сподели здравният министър след среща с членовете на Централната изборна комисия.

От ЦИК са изразили терзание, че вероятно въвеждане на зелен документ за членовете на секционните комисии би основало проблем, по тази причина такава мярка не се планува.
Последни Най-четени
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР