В навечерието на Рождество Христово навярно хиляди футболни фенове по

...
В навечерието на Рождество Христово навярно хиляди футболни фенове по
Коментари Харесай

28 години по-късно мач от Висшата лига отново се изигра на Бъдни вечер

В навечерието на Рождество Христово вероятно хиляди футболни почитатели по света си пожелават както здраве и благополучие за тях и околните им хора, по този начин си и мечтаят техният подарък да бъде сполучливо показване на обичания им тим в идващите месеци и години....

Вместо към " алените дяволи " обаче ще погледнем към двама от техните противници във Висшата лига - Уулвърхямптън и Челси. " Вълците " и лондончани получиха рядко срещаната опция да донесат най-хубавия подарък за своите почитатели и то часове преди Коледа, а точно победа в мач от елита на Англия.

в последната среща от 18-ия кръг на шампионата и по този метод се изкачиха до 11-ото място с 22 точки, колкото прочее има и съставът на Челси на 10-ата позиция.

Мачът сред тези два тима обаче означи любопитен миг в историята на Висшата лига, защото той бе първият, който се изиграва точно на Бъдни вечер след пауза от 28 години.

Феновете на британския футбол са добре осведомени с така наречен " Boxing Day " (26 декември), който нормално включва и завладяващи конфликти от елита на Острова. Този път обаче подобен имаше и два дни по-рано сред Уулвс и Челси, като това бе едвам вторият случай в историята, в който среща от Премиър лийг се състоя на 24 декември. За първия сходен дуел би трябвало да се върнем до сезон 1995/96, когато в навечерието на Коледа един против различен се изправят отборите на Лийдс и Манчестър Юнайтед, като тогава " белите " печелят с 3:1.

This is the first time there has been a Premier League game on Christmas Eve since 1995 when Leeds beat Man United 3-1!
— 90min (@90min_Football)

Близо 30 години по-късно програмата още веднъж отреди да следим мач от Висшата лига на Бъдни вечер, макар че това несъмнено не се хареса на почитателите на лондончани, които с оглед и на натоварения коледен маратон, показаха своето противоречие с провеждането на дуела против " вълците " в днешния ден.

Именно това неодобрение ни връща няколко години обратно - към 2017-а, когато още веднъж съществуваше действителна опция да има мач от Висшата лига броени часове преди Рождество Христово и то какъв: Ливърпул - Арсенал. По подигравка на ориста тогава още веднъж 24 декември се падаше в неделя, само че в последна сметка почитателите и от двете страни се оповестиха срещу това провеждането на срещата и въпреки всичко тя бе изместена с два дни по-рано (22 декември).

Е, през 2023-а година Бъдни вечер въпреки всичко публично се завърна като част от календара на Висшата лига с дуела сред Уулвърхямптън и Челси, а борбите по празниците в Англия ще продължат с цялостна мощ и през идващите дни, защото следва да се изиграят още два кръга, като в интервала 26 декември - 2 януари единствено един от дните няма да ни предложи борба по терените на Острова и това е 29 декември... най-малко що се отнася за елита, защото във второто равнище Чемпиъншип за тогава е очакван да се организира 25-ия кръг.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР