В навечерието на най-светлия български празник – 24 май, напрежение

...
В навечерието на най-светлия български празник – 24 май, напрежение
Коментари Харесай

Искат да закрият столично училище в навечерието на 24 май

В навечерието на най-светлия български празник – 24 май, напрежение сътвори новината за закриване на учебно заведение в София. Районният кмет на „ Възраждане “ Савина Савова предлага да бъде закрито 76 ОУ „ Уилям Сароян “, известно като Арменското учебно заведение, а децата да се реалокират в прилежащото 32. СУИЧЕ „ Св. Климент Охриски “.

Арменското учебно заведение сега посещават 110 деца. Родителите им излязоха на митинг поради неналичието на изясненост къде ще учат децата им от септември, съобщи БТВ.

Доводите за сливането на двете учебни заведения – в 32-ро има продължителен дефицит тук-там, до момента в който в 76-о учениците понижават.

Директорът на Арменското учебно заведение Емилия Стефанова твърди, че в претекстовете на кмета се акцентират единствено ползите на 32-ро учебно заведение. Тя се тревожи и за акомодацията на десетте деца със специфични просветителни потребности.

„ Важното за тези деца е да получат подкрепяща среда, работа с педагози, психолози и ресурсни учители, с цел да могат те да се приспособяват. Естествената среда за учениците не е клас с шестима възпитаници, тя е в клас с 23-ма възпитаници “, разяснява районният кмет Савова.  

Предложението следва да се прегледа от Столичния общински съвет (СОС).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР