В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надделява над хладнокръвното

...
В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надделява над хладнокръвното
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: В %-та понякога се крие и невярна информация

" В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надвива над невъзмутимото отношение към извършването на покупки. За това би трябвало да внимаваме, да гледаме цените и постоянно, когато нещо не е ясно да питаме и когато нещо се обърка, да сигнализираме в Комисията за отбрана на потребителите. "

Това съобщи ръководителят на Комисията по отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред News.bg за огромното извършване на покупки за коледните и новогодишните празници.

Той прикани за рационално извършване на покупки, като хората би трябвало да внимават не бъдат подведени от изглеждащи доста положителни и атрактивни предложения , а в действителност да се окаже, че ще си купят нещо на цената, която са можели да си купят преди, а даже и по-скъпо. Важно е да се прави параленост на цените , когато хората пазарят в интернет и да се търси стойностното изражение, а не толкоз процентът, тъй като от време на време зад % стои погрешна информация, сподели Маргаритов.

Той посочи, че даже и да има нещо написано, то може да не е правилно или пък да се нуждае от в допълнение конкретизиране, по тази причина би трябвало да се пита и да се търси отсреща директният контакт . Това ще даде отговор на въпроса дали е действителна офертата и нейната стойност и параметри от позиция на хубавата картинка с хубавия аспект към планината, а на паркинга, който е пред хотела.

" Сега виждаме една доста приятна изненада - преди няколко дни падна доста прекрасен сняг, курортите отвориха, зимният сезон се обрисува да стартира доста добре и множеството хора са решили в последния миг да запазят отмора за празничните дни или за по-късно, в случай че няма места по празниците. Тук е моментът да обърнем внимание, че не постоянно примамливите предложения са тъкмо такива каквито наподобява. Заради това съветваме да се търси контакт с този, който дава офертата, да се задават въпроси към него ", посъветва Маргаритов.
анкета
Ще пътувате ли по празниците?
Естествено, в чужбина Ще поддържа родния туризъм Да, само че у нас и при родственици Не, няма да пожертвам с Омикрон Откъде пари и за това?
Естествено, в чужбина

Ще поддържа родния туризъм

Да, само че у нас и при родственици

Не, няма да пожертвам с Омикрон

Откъде пари и за това?

Той уточни, че има редица електронни магазини или такива, които се пробват да имитират електронни магазини и е много мъчно, когато възникне проблем, да бъдат издирени техните притежатели и админи. Маргаритов поучава хората, когато пазарят онлайн, да ревизират къде е регистриран електронният магазин , без значение, че може да има в наименованието си типични окончания, годни за страни от Европейски Съюз.

Маргаритов прикани хората да внимават, когато пазарят от платформи, в които е ясно, че отсреща не стои търговец, а физическо лице, което продава свои движимости . Ако възникне някакъв проблем след това, даже и да се открие индивидът, не всеки път може би ще останат потребителите задоволени от развиването на нещата, сподели той.

Маргаритов разясни, че когато се приказва за търговия в интернет, потребителите могат да върнат закупената стока в 14-дневен период от тяхното приемане - това важи за битова техника, облекла, обувки, козметика. Тук е значимо да се уточни, че при извършването на покупки през интернет в границите на гаранционния период , когато стоката даде недостатък, тя може да бъде върната при търговеца, който към този момент да я ремонтира, размени или върне парите, безапелационен бе Димитър Маргаритов.
 Мобилните оператори подвигат цените след Нова година, КЗП стартира инспекция
Мобилните оператори подвигат цените след Нова година, КЗП стартира инспекция

Проверява се дали плануваните промени подхождат на клаузите в договорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР