В навечерието на Коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в

...
В навечерието на Коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в
Коментари Харесай

„Душата на тревата“ или как децата помагат на деца

В навечерието на Коледните празници думата щедрост участва непроменяемо в всекидневието ни, само че когато е обвързвана с подпомагането на деца, допира сърцата ни по друг метод. И когато желанието да окажеш помощ идва от деца за деца, то тогава приливът на позитивна сила и мощ, ни превзема във допустимо най-висока степен.

Точно по този начин се усещат и децата от четвърти и пети клас на „ Англо-Американско учебно заведение в София “. Заедно със своята учителка по изобразително изкуство, госпожа Марианджели Анастасова, те провеждат галерия със свои творби, с цел да подкрепят Фондация „ Прегърни ме “.

Под наслов „ Душата на тревата “ децата ще изложат картините си в интервала 28.11. до 12.12. в емблематичната „ Сан Стефано Плаза “ /ул. „ Сан Стефано “, против БНТ/, техен куратор ще бъде госпожа Анастасова, а крайната цел ще бъде събирането на дарения за надарените млади български деца на Фондация „ Прегърни ме “. Всички те рисуват и творят под непрестанните грижи на своите учители и педагози, само че с цел да напредват и съумяват още повече, дребните петокласните, дружно със своите по-големи съученици, ще дават всички набрани средства и материали на бъдещите художници.

Официалното разкриване на изложбата беше на 28.11. На него участваха всички възпитаници на Англо-Американско учебно заведение в София, техните учители, шефове, както и представители на Фондацията.
„ Заставам пред вас в качеството си на родител и ви убеждавам, че желанието за смяна, за развиване, за триумф, води напред нашето бъдеще – децата. Благодарна съм, че съм част от тази галерия и се гордея с моите възпитаници “ -заяви госпожа Анастасова.

„ Душата на тревата “ ще може да бъде забелязана в над 20-сет картини, същински творби на изкуството. Насладете им се, тъй като всяко дете го заслужава!

За дарения:
http://www.pregarnime.org/bg_BG/index/donate



Еми, 10 година
4Б клас

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР