В навечерието на коледните и новогодишните празници Министерството на здравеопазването

...
В навечерието на коледните и новогодишните празници Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Здравните власти с препоръки за спазване на ковид мерките по празниците

В навечерието на коледните и новогодишните празници Министерството на здравеопазването популяризира рекомендации съблюдаване Коронавирус ограниченията.

На първо място специалистите поучават, когато пазарим за празничните дни, да носим маски и да заобикаляме натоварените часове. Напомнят и постоянно маските да се сменят.

Важно е да се съблюдава отдалеченост на публичните места – търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки. Препоръчват по опция да се заобикалят местата, на които се струпват доста хора по едно и също време.

Напомнят да не се не помни зеления документ, тъй като той ще бъде изтънчен при посещаване в обекти, за които притежанието му е наложително.

Уточняват, че постоянно би трябвало да се проветряват помещенията, в които няма подобаваща вентилация. 

Не забравяйте да миете и/или дезинфекцирате ръцете си след контакт с повърхности и предмети, до които са имали допир повече хора. Ако усетите неразположение, отложете срещите с други хора, поучават здравните управляващи.

При недоволства и признаци, присъщи за COVID-19, специалистите предлагат да се самоизолираме и да се консултираме с доктор. Ако се възнамерява пътешестване, е добре предварително да се срещнем с условията, свързани с COVID-19 в страната или на мястото за настаняване.

В празничните дни не се събирайте на огромни групи, заради вероятността измежду присъстващите да има носители на COVID-19, които към момента нямат признаци. Бъдете изключително деликатни при визитите на възрастни близки и родственици, поучават още от Министерство на здравеопазването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР