В навечерието на Коледа милиони деца по света, а защо

...
В навечерието на Коледа милиони деца по света, а защо
Коментари Харесай

Следете шейната на Дядо Коледа в реално време

В навечерието на Коледа милиони деца по света, а за какво не и възрастни, чакат идването на Дядо Коледа. До идването на Добрия дъртак остават часове, а за поредна година Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД наблюдава в действително време придвижването на шейната с подаръците.

Напълно съществено. Американските въоръжени сили успокоиха през днешния ден малчуганите, че НОРАД ще ги държи в течение по кое време ще си получат подаръците в коледната нощ, макар частичното прекъсване на активността на държавното управление на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Това ще стане с помощта на стотици доброволци във военновъздушната база „ Питърсън “ в щата Колорадо. Необходимите средства ще бъдат обезпечени от бюджета на министерството на защитата на Съединени американски щати, утвърден по-рано тази година.

За задачата има цялостен уебсайт, в които и вие можете да наблюдавате до каква степен и стигнал Дядо Коледа и по кое време ще мине над България – https://www.noradsanta.org/ Сайтът има доста приятна 3D анимация, която е налична както от компютър, по този начин и от мобилен телефон.

Всъщност това е една добра традиция, която датира от 1955-а. Тогава вестник разгласява реклама с телефонен номер на Добрия дъртак. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД.

Въпреки грешката, военните отговаряли на драго сърце на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа. И по този начин НОРАД наблюдава Дядо Коледа за 63-и път. Като с помощта на новите технологии към този момент в действително време можем да разберем къде е, с помощта на GPS-а в шейната, а не липсва и информация за това какъв брой подаръка са раздадени до този миг.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР