В навечерието на Гран При на Великобритания деветкратният мотоциклетен шампион

...
В навечерието на Гран При на Великобритания деветкратният мотоциклетен шампион
Коментари Харесай

Роси: В отлична форма съм

В навечерието на Гран При на Англия деветкратният мотоциклетен първенец Валентино Роси даде изявление за формалния уебсайт на MotoGP по отношение на спектакъла през сезон 2018, прогнозите си за остатъка от годината и бъдещите проекти.
" Сега е един от най-хубавите интервали да следиш шампионата. Стават щури надпревари. Ако съм си у дома, ще съм залепен за тв приемника. Мисля, че това е ужасно за MotoGP, само че е много мъчно за самите водачи ", показа Доктора.

Не е загадка, че повече от година конструкторът му Yamaha не напредва с електрониката на мотоциклетите, колкото останалите конкуенти, и Ducati към този момент се оправя много по-добре от Yamaha. Повече от година отбора на Валентино и Винялес няма победа. " Сезонът ми е сложен, тъй като мисля, че Yamaha сега не е на равнището на Honda и Ducati. Пътят до финала на сезона е доста дълъг и ще бъде неприятно, в случай че не успеем да напреднем до тогава. За мен е значимо да схвана, че Yamaha желаят да победят. И освен, че желаят, а какъв брой старания поставят, с цел да стане това действителност, тъй като тимът има капацитет и може да се измъкнем от обстановката ", добави Роси.

Yamaha took the unprecedented step of apologising to @ValeYellow46 and @maverickmack25 on Saturday at the #AustrianGP

Can they turn it around after a test in Misano? pic.twitter.com/pQwQyW5272
— MotoGP™ (@MotoGP) August 13, 2018
Разговорът стигна и до физическата форма на ветерана сега. Въпреки, че скоро ще навърши 40 години, Доктора се усеща доста мощен. " Честно казано, тази година се усещам доста добре, в отлична форма съм. Завършвам надпреварите с задоволителна сила да запиша още пет обиколки и е срамно, че не съм в челото поради тези механически проблеми ".

Седмица преди старта на " Силвърстоун " Yamaha организира еднодневен частен тест на " Мизано " дружно с други тимове. Никой от екипа не разяснява по какъв начин е минал той, само че стана ясно, че Роси е записал 86 обиколки, до момента в който съотборникът му Маверик Винялес – 95.

51° lean angle at 205km/h...as you do! @ValeYellow46 at the 2017 #BritishGP pic.twitter.com/Ai4z4Ht6ig
— MotoGP™ (@MotoGP) August 23, 2018
Пилотът с номер 46 има четири поредни подиума на английското трасе, в това число победа през 2015 година
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР