В навечерието и навръх Деня на българската азбука, просвета и

...
В навечерието и навръх Деня на българската азбука, просвета и
Коментари Харесай

Да помогнем на Тихомир Цонев!

 В навечерието и точно на Деня на българската писменост, култура и просвета и славянската словесност – 24 май, в Асеновград ще се организира огромен благотворителен базар на книги. Средствата от събитието ще бъдат предоставени за лекуването на 28-годишния Тихомир Цонев, който се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация. Младият човек е влюбен в театъра, литературата и природата, обича да пътува, да поддържа връзка с хората и да опознава света.

За страдание всичко това става все по-трудно за него с слагането на тежка диагноза – бъбречна непълнота. Така от 2019 година до през днешния ден три пъти седмично се подлага на хемодиализа, след която е изтощен душевен и физически, само че все пак не стопира да се бори и да има вяра в своето излекуване. То минава през трансплантация в профилирана клиника, която коства непостижимата за фамилията на Тихомир сума от 22 500 евро.

" Познавам Тихомир от години и макар че не сме се виждали от много време, щом разбрах за неговата орис, незабавно се свързах с него с концепция да помогнем за набирането на средства. През есента на предходната година в Асеновград организирахме ликвидация на книги в помощ на болна наша съгражданка и тя бе много сполучлива. Спонтанно взех решение да подкрепим Тихомир с сходен хартиен базар, само че защото нямахме задоволително заглавия за обмен, се обърнах с апел в обществените мрежи за подаяние на книги.

Не мога да ви опиша какъв брой доста хора и с какъв огромен възторг се включиха в тази дарителска акция. За малко повече от 20 дни успяхме да съберем на 3500 книги освен от поданици на нашия град и района, само че и от десетки българи от цялата страна. ", показа Ангел Маринов, уредник на проявата в Асеновград.

Началото на благотворителната акция ще бъде на 22 май от 10:00 часа, когато до постройката на Историческия музей ще бъдат отворени специфични щандове с най-разнообразна литература. Сред стотиците заглавия, предоставени от близо 90 донори от цялата страна, може да се открият както извънредно редки антикварни книги, по този начин и модерна литуратура на страхотни цени.

Книгите от базара впечатляват със своето жанрово разнообразие – типичен произведения, приключенска литература, фантастика, престъпни, любовни, фентъзи и хумористични романи, научно-популярни творби. Организаторите са планували и много богат щанд с детска литература – романи за деца и юноши, приказки, илюстровани енциклопедии, комикси, книги-игри, настолни игри и други

Ако нямате опция да закупите книга, то може да подкрепите Тихомир и като преведете средства по неговата дарителска сметка:

Титуляр: Тихомир Димитров Цонев

IBAN: BG51BPBI817040Y1338001

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка " Юробанк "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР