В Националния център по заразни и паразитни болести ще се

...
В Националния център по заразни и паразитни болести ще се
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за хепатит и ХИВ/СПИН в Националния център по заразни и паразитни болести

В Националния център по заразни и паразитни заболявания ще се правят безвъзмездни проучвания за хепатит Б и С, както и за ХИВ/СПИН сред 16 и 23 май, в работните дни. Инициативата е във връзка пролетната Европейска седмица на проучването. 

Вземането на кръв за проучванията за хепатит ще става в постройката на бул. „ Ген. Н. Столетов “ 44 А, етаж 2, от 8.30 до 13.00 ч. Подробна информация ще се дава на тел. 028329118, допълват от центъра. Изследванията за ХИВ/СПИН ще са в Националната референтна потвърдителна лаборатория към центъра.  

Европейската седмица на проучването е самодейност на Европейската общественост за обединяване на всички ангажирани институции в границите на една седмица – през май и през ноември. Целта е повишение на осведомеността за изгодите от проучването за ХИВ и хепатити. По този метод повече хора биха могли да схванат своя статус, както и че има дейно лекуване, допълват от НЦЗПБ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР