„В Националния съвет по горите заедно ще търсим решения и

...
„В Националния съвет по горите заедно ще търсим решения и
Коментари Харесай

Иван Иванов: В Националния съвет по горите ще търсим заедно решения и мерки за доброто управление на сектора

„ В Националния съвет по горите дружно ще търсим решения и ще набелязваме ограничения за положителното ръководство на бранша. Очакваме с първото съвещание да стартира полемика за настоящото положение и проблемите в бранша “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов при откриването на срещата на Националния съвет по горите. Той посочи, че за да има оптимално посланичество в него са включени специалисти от министерството, от държавните горски и ловни стопанства, Изпълнителна организация по горите, научната общественост, други институции, представители на бизнеса, неправителствени организации и експерти в бранша.

Министърът добави още, че свикването на народен съвет е подбудено от желанието да бъдат прегледани и разисквани настоящи въпроси от висок публичен интерес в региона на горското стопанство. Той посочи, че от началото на годината в Министерството на земеделието са постъпили голям брой оферти, свързани с активността на бранш „ Гори “. „ Голяма част от тях са свързани с проблеми при осъществяване на процедурите за възлагане осъществяването на дейностите в горските територии, в това число и с покупко - продажбата на дървесина и с ресурсното обезпечаване на дървопреработвателните и мебелни предприятия, както и на популацията с дърва за огрев “, уточни доктор Иванов.

„ По време на съвета ще има опция да обсъдим резултата от въведените през предходната година по административен път ограничавания за стопанисването на държавните гори “, сподели земеделският министър. По думите му налице са и други задания, свързани с осъществяване на задължения от Коалиционното съглашение, както и проблеми, трупани от години, като нуждата от образование, подготовка и преквалификация на фрагментите в Регионалните дирекции по горите, държавните предприятия и техните териториални поделения.

В умозаключение министър Иванов благодари на всички участници в съвета и подчертава, че се надява на потребен разговор, в който да се набелязват работещи действия за ръководство на горския бранш.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР