В националния план за справяне с COVID-19, който вчера беше

...
В националния план за справяне с COVID-19, който вчера беше
Коментари Харесай

Сачева: Продължаваме промяната казаха Продължаваме социалните мерки на ГЕРБ

В националния проект за справяне с COVID-19, който през вчерашния ден беше показан от ръководещите за нов, ограниченията бяха показани като нови ограничения. Ние считаме за наш ангажимент като съпротива доброжелателно да разясняваме това, което чухме. Аз ще се спра върху обществените ограничения. На процедура от " " през вчерашния ден ни споделиха "Продължаваме ограниченията " - ограниченията 60/40, "Патронажна грижа плюс ", "Запази ме плюс ", "Топъл обяд ". Това освен са ограничения, които бяха създадени от държавното управление на, само че първичното им финансиране беше обезпечено от държавния бюджет и с европейски средства, съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от и някогашен министър ан труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Мярката "60/40 " работи от месец март 2020 година, като в интервала март 2020 година - юни 2021 година се резервираха към 300 000 работни места. Преди малко в пленарна зала от отговора на министъра на труда и обществената политика чухме, че в последните шест месеца, откогато бяха направени промени в тази мярка, имаме спад на непокътнатия брой заети места и спад на броя на работодателите, които получават тази поддръжка. Тази мярка евентуално няма да работи доста дейно в идващите два месеца, сподели Сачева.

По мярката за патронажна грижа се подкрепят възрастните хора, хора, които са под карантина. По същата тази мярка се обезпечават и средства за обществените услуги - за спомагателни дезинфектанти и другите действия, свързани с запазване на здравето. Ние сме тези, които осигурихме парите по тази мярка и сега има 210 общини, които имат контракти. В момента тази мярка е избавителна за обществените услуги. Ние поставихме въпроса за домовете за остарели хора, центрове за обществени услуги за хора с увреждания, които няма от кое място да намерят средства, с цел да си платят сметките за ток. Дано скоро не сме очевидци по какъв начин домове за остарели хора или центрове за хорас увреждания ще затварят, тъй като ще им бъде спрян токът, уточни някогашният обществен министър.

Проектът "Запази ме плюс " беше създаден напълно от нас - това е мярката "75/0 ", която през вчерашния ден беше показана. Това е поддръжка за бизнеса, когато той е затворен. За тази мярка бяха заделени 82 млн. лв. от служебното държавно управление, само че все още има доста малко кандидатствали. Това е изцяло разбираемо, тъй като имаше доста малко затворени бизнеси, бизнесите можеха да работят, само че със зелен документ. Така че тази мярка просто се регистрира, че съществува, без да има никаква успеваемост, означи Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Мярката "Топъл обяд " съществува още от 2014 година По време на държавното управление на беше удължавана неведнъж, в това число и с държавни средства. Ние сме тези, които осигурихме 39 млн. лв. за 2021 година Служебното държавно управление обезпечи за тази мярка 25 млн. лв., посочи Сачева.

Така че " " освен не ни показа нови ограничения, а сподели, че приема напълно ограниченията, които са досега, като ефикасни, работещи, сподели още депутатът от.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР