В НАТО обмислят варианти за свалянето на руски ракети, които

...
В НАТО обмислят варианти за свалянето на руски ракети, които
Коментари Харесай

Анджей Шейна: Русия трябва да свикне, че ЕС и НАТО ще задават тон, когато се решава конфликтът в Украйна

В НАТО обмислят разновидности за свалянето на съветски ракети, които летят към територията на някоя от страните-членки на Алианса. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Полша Анджей Шейна в изявление за RMF FM.

" НАТО проучва разнообразни концепции, по-специално, че такива ракети би трябвало да бъдат сваляни, когато към този момент са доста покрай границата на Алианса. Това обаче би трябвало да стане със единодушието на украинската страна и като се вземат поради интернационалните последствия. Тогава ракетите на НАТО биха удари съветски ракети отвън зоната на деяние на Северноатлантическия контракт “, разясни Шейна.

По думите му Русия не би трябвало да постанова никакви правила на Алианса.

" Тя би трябвало да свикне с обстоятелството, че страните от НАТО, демократичните страни, Европейски Съюз ще стартират да задават избран звук, когато става въпрос за разрешаване на спора в Украйна “, означи още Шейна.

На 24 март 2024 година съветските сили нанесоха масирана офанзива против Украйна, изстрелвайки ракети от Ту-95МС. По време на офанзивата една от ракетите прелетя в Полша, където остана повече от половин минута и се " завърна “ в Украйна.

Полското министерство на защитата изрази убеденост, че в случай че съветската ракета бе прелетяла малко по-навътре, по-дълбоко в страната, тя щеше да бъде свалена
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР