В настоящата потребителска психоза около коронавируса рискът от спекулации със

...
В настоящата потребителска психоза около коронавируса рискът от спекулации със
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Не отменяйте пътувания, планирани за лятото и есента

В актуалната потребителска неуравновесеност към ковид рискът от спекулации със артикули и услуги се покачва, предизвести пред БНР Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

Той прикани към самообладание, тъй като „ все още няма основателна причина да се трансформира потребителското държание от позиция на набирането на ежедневните артикули и услуги “.

В КЗП към този момент има над 20 тъжби поради отводи на туроператори да върнат пари при опит за анулация на планувани пътувания. Става дума за планувани за по-късно през тази година пътувания в рискови поради сегашната обстановка с ковид места.

„ Основният спор, който се заражда и който ние като институция ще би трябвало да арбитрираме в някаква степен, е към кой миг можете да се откажете от пътешестване, резервирано в място, където има зародил форсмажор. Законът споделя, че можете да отмените такова пътешестване до последния миг преди тръгването, само че не споделя в кой по-ранен миг можете да го извършите “, разяснява Маргаритов.

Маргаритов поучава да не бързаме да отменяме планувани по-напред във времето пътувания. Той посочи, че при изключителни и непредвидени условия, свързани със съответната дестинация, безусловно до часа преди потегляне потребителите могат да прекратят контракта за пътешестване и да си получат назад платените разноски. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР