В нашата област 92% от възникналите произшествия през лятото са

...
В нашата област 92% от възникналите произшествия през лятото са
Коментари Харесай

92% от пожарите през лятото са причинени от човешка дейност

В нашата област 92% от зародилите катастрофи през лятото са свързани с човешка активност, несъобразителност, предумисъл. Това сподели в изявление за „ Фокус “ гл. контрольор Стефан Стефанов, шеф на бранш „ Превантивна активност “ в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията във връзка професионалния празник на пожарникарите.
Гл. контрольор Стефанов означи, че българите към момента подценяват разпоредбите за пожарна сигурност. „ Традиционно българските огнеборци изпращат едно огнено лято. Винаги през месец август, а от време на време и през юли, и през юни, даже септември и октомври, взависимост от метеорологичната конюнктура, е сезонът на горските пожари. Тази година не ни подмина и през месец август имаме над 5 000 катастрофи “, уточни гл. контрольор Стефанов.
По думите му огнеборците са реагирали на над 200 сигнала на телефон 112 дневно през август. „ Отново желая да обърна внимание на жителите, че ограниченията за сигурност, превантивните ограничения за почистването на суха тревна растителност, за грижата за нашата благосъстоятелност, би трябвало да са преди всичко, и естествено за грижата за нашата сигурност, тъй че да не се позволява да изгарят вилни постройки, къщи и така нататък Това е отговорност освен на пожарната, която би трябвало да изгаси пожара, само че е отговорност и на жителите сами да съхраняват и да обезопасяват своята благосъстоятелност “, акцентира гл. контрольор Стефанов.
Във връзка с отбелязването на Седмицата на пожарната сигурност той уточни, че в страната са се провели повече от 1400 планувани мероприятия.
„ Малка част от тях бяха приемните и дните на отворени порти. Имахме отдаване на респект пред паметниците на починалите сътрудници, демонстрации пред популацията за опциите на нашата техника и дейностите, които правим при гасенето на пожари, отбелязване на кръгли годишнини, осъществяване на образования с деца, демонстрации на образователни евакуации в детски градини, среща с ветерани от нашите служби, работа с доброволните формирования, които занапред стартират да се основават в България. Имаше и доста, доста други мероприятия, с които се стремим да правим превантивна активност за недопускане на пожари “, описа гл. контрольор Стефанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР